Liveteater i realtid – från en soffa till en annan.

  

Folkteaterns skådespelare bjuder nu in till träffar hemma hos sig själva. Vi har byggt en digital jukebox fullmatad med noveller, poesi, essäer och dramatik. Du väljer själv vilken text du önskar att skådespelarna spelar upp – live och direkt för dig. Betala en slant och låt teatermaskinen rulla igång med liv, nerv och skarpt läge. Det blir ett personligt möte på säkert avstånd, en daglig dos drama. Titta själv eller bjud några vänner på länken. Om mötet utmynnar i fördjupade samtal om texten och livet, så låt gå!


Hur fungerar Folkteaterns Jukebox?
När du bestämt dig för vilken text du vill uppleva, köper du biljett här via hemsidan för 80 kr. Länk och mer instruktioner skickas per mejl dagen innan visningen. När det är dags kopplar du upp dig till videomötet på valfri skärm därhemma och bjuds på 20 minuter liveteater. Om du inte vill titta ensam får du kostnadsfritt bjuda med upp till fyra vänner; vidarebeordra i så fall videomötes-länken till dem.

"Nu har vi precis tittat på, eller varit med om, "Kvinnor som dör". Som ett koncentrat av skådespeleri, jättehärligt! Dom var så fina och gick verkligen rakt genom rutan. Och kul med så personlig kontakt. Bra jobbat av er att göra detta! Jag ska försöka se hela serien." / Martina, publik på Jukebox


Folkteaterns Jukebox presenterar utdrag på ca 20 minuter ur följande texter:


Dagböcker och brev 1962 - 1974

Skådespelaren Lena Nymans frispråkiga anteckningar låter oss komma riktigt nära en skapande människas innersta rum. Vi läser bland annat avsnitt ur den bantningsdagbok Lena Nyman skriver under arbetet med en roll för filmregissören Vilgot Sjöman.
Premiär 27 mars - spelades vecka 13 och 15. 
Medverkande: Emma Österlöf/Rebecca Riggo.

Kvinnor som dör

Sammansatta scener innehållande kvinnor som dör, tar livet av sig, eller blir mördade. Utdrag från bland annat: Hedda Gabler, Den bergtagna, Anna Karenina, Medeas barn och Ifigenia. 
Premiär 9 april. Spelas även 28, 29, 30 april.
Medverkande: Nina Haber, Anna Lundström och Sanna Hultman.

Män som älskar (män)

En tjugo minuter lång djupdykning ner i kärlekens rum. Hjärta, smärta och åtrå, överraskande och tidlös liksom kärlekens vedermödor självt. 
Premiär 17 april. Spelas även 22, 23, 24, 28, 29 april och 6, 7, 8 maj.
Medverkande: Pelle Grytt och Benjamin Moliner.

Grisen i säcken

Låt jukeboxen slumpmässigt snurra. Tre skådespelare presenterar tre texter, men avslöjar varken titel eller författare, de beskriver bara innehållet. Du väljer en text, de andra två skådespelarna stannar kvar och lyssnar. Efteråt förs ett samtal om författaren och texten. 
Premiär 30 april. Spelas även 5, 7, 8, 12, 14, 15, 19, 20, 21 maj
Medverkande: Pelle Grytt, Benjamin Moliner och Malin Morgan.

23 dagar ur Ockulta dagboken

Möt Strindberg när han var som knäppast, i överraskande texter uppkomna ur en psykotisk tid på Paris gator. 
Premiär 8 maj. Spelas även 12, 14, 15, 19, 20, 21 maj.
Medverkande: Sanna Hultman


 - Äntligen kan vi erbjuda ett absolut "nu" igen. Pandemin har satt teaterlivet på vänt, men nu orkar vi inte vänta längre och därför testar vi nu ett nytt sätt att mötas. Via datorn kommer publiken hem till oss och är med när vi brottas med texten, när vi skrattar, gråter och älskar. Det är liv, det är live och vad som helst kan hända. Precis som det brukar vara på Folkteatern, säger regissören Malin Stenberg.

Skådisar möter publiken igen – spelar teater hemifrån  Sveriges Radio P4 Göteborg 21032


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. Läs mer här

"Det är mycket, mycket bra och det gäller både manus och framförandet." 

Opulens 210517 Läs hela recensionen

Vi på scenen

Pelle Grytt
Skådespelare
Läs mer
Nina Haber
Skådespelare
Läs mer
Sanna Hultman
Skådespelare
Läs mer
Anna Lundström
Skådespelare
Läs mer
Benjamin Moliner
Skådespelare
Läs mer
Malin Morgan
Skådespelare
Läs mer
Rebecca Riggo
Skådespelare
Läs mer
Emma Österlöf
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Regi och koncept: Malin Stenberg

Medverkande: Pelle Grytt, Nina Haber, Sanna Hultman, Anna Lundström, Benjamin Moliner, Malin Morgan, Rebecca Riggo, Emma Österlöf med flera.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär