Hoppa till huvudinnehåll

K

efter en bok av Katarina Frostenson
Skriver jag sjunker jag inte.

K är en av Sveriges största poeter, med en given plats på en av de aderton stolarna. En av Sveriges största lyriker, hyllad och upphöjd. Sen kommer explosionen. Hennes man anklagas för grova brott, och mediadrevet rasar. De faller tillsammans. Hon faller. Hårt. K flyr från landet S och dess blodtörstiga folk. Vad händer med en människa i fritt fall? Kan hon någonsin landa? Hon skriver för att överleva, hon skriver för att det blir hennes räddning i fallet. Hon skriver för att det är det enda hon kan göra. I litteraturen finns ett andrum. Hon skriver trots att alla runtom kräver svar och ställningstaganden. Hon skriver av kärlek. Hon skriver för att förstå handlingen i sitt eget liv.

Urpremiär 8 oktober 2022

Spelas till 26 november 2022

Lilla Scenen

Speltid ca 90 minuter utan paus

Medlemserbjudande
Som medlem i Folkteatern betalar du bara 120 kr/biljett för föreställningar mellan den 11 oktober – 22 oktober och därefter 210 kr/biljett (ord pris 230 kr).

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

folkteatern inessebalj

Ge bort lite dramatik

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se.
Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Katarina Frostensons ”K” blir teater - Artikel i Dagens Nyheter 220609
Katarina Frostensons bok "K", som skildrar författarens tillvaro efter DN:s avslöjande om Kulturprofilen, blir teater. I höst har föreställningen "K" urpremiär på Folkteatern i Göteborg. Läs artikeln här

Frostensons "K" blir teater - Artikel i Göteborgs Posten 220609
Katarina Frostensons försvarsbok "K" sätts upp på Folkteatern – som en "urberättelse om en drottning i fritt fall". Året bjuder också på pjäser om Odysséen och jordens undergång.
– Vi väjer inte för det existentiella, säger teaterchef Frida Röhl. 
Läs artikeln här

Vi på scenen

Ylva

Ylva Olaison

Skådespelare

Manus: Kristian Hallberg
Regi, scenografi och ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl
Kostym- och maskdesign: Jenny Ljungberg
Kompositör och musiker på scen: Lovisa Samuelsson


Medverkande: Ylva Olaison