Publiksamtal apropå föreställningen ”Madame Bovary”
med Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och Patrik Axelsson, rådgivare på Spelberoendes Förening Göteborg

 

Emma Bovary fastnade i sin jakt på lycka i beteendemönster som hon delar med de flesta som lider av ett missbruk. Ruset hon kände när hon provade sina nya plagg var överväldigande. Begäret efter mer slukade henne och fick katastrofala följder för henne själv och hennes omgivning. Vilka processer sätts igång i kroppen när beroendet blir tillfredsställt? Kan alla bli beroende av något? När blir ett beteende ett missbruk och vad ska vi vara uppmärksamma på hos oss själva?

Vi välkomnar återigen Per Magnus Johansson, docent i idé- och lärdomshistoria, psykolog och psykoanalytiker, som tillsammans med Patrik Axelsson, rådgivare på Spelberoendes Förening Göteborg, diskuterar dessa frågor. 

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalsledare: Monika Wade

Madame Bovary hade premiär på Folkteatern 26 oktober 2019. Läs mer här!

Madame Bovary

efter en roman av Gustave Flaubert

Lyssna på en influencer: bota tristessen, köp dig fri.
Emma drömde om ett liv rivet ur ett modemagasin, une vie d’influenceur; och brände allt hon hade på att bli en av alla de unika … på festerna där alla filtrerats i samma filter. Hon sökte efter lycka till salu och slukade allt i sin väg tills tingen slukade henne. Året var 1856: dumskallar styrde, media spred floskler, och Emma Bovary bestämde sig för att gå och köpa en allra sista sak. Madame Bovary hade premiär 26 oktober 2019 på Stora Scenen. Läs mer om föreställningen här!  

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär