- ett samtal om Sveriges mest älskade poet
Publiksamtal apropå 'Nakna som foster och gudar' med Ulrika Knutson och Eva Borgström

 

Karin Boye har många sidor; sköldmö och pacifist, asketisk och utlevande, duktig flicka och queerikon - och alltid älskande kvinna av kött och blod. Skuggan i Karin Boyes liv rör hennes livskamrat, Margot Hanel. Hon var tyskjudisk flykting och Boyes vänner tyckte inte om henne.

Eva Borgström, professor och lektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet samtalar tillsammans med Ulrika Knutson, kulturjournalist och kritiker bland annat i Göteborgs-Posten, om författaren Karin Boyes liv och verk. Om Boyebilden och synen på samkönad kärlek i svensk litteratur under 1900-talet.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Nakna som foster och gudar är ett samarbete mellan Folkteatern och Riksteatern.


Karin Boyes okända flickvän får en egen pjäs  Svenska Dagbladet 190910

Nakna som foster och gudar

av Isabel Cruz Liljegren
Om kärlek, kvinnor och Karin Boye.
De har varit tillsammans i sju år. Sen bara försvinner en av dem. Där sitter Margot vid radion och hör hur de efterlyser poeten Karin Boye. Samma radio som rapporterar från kriget. Det krig och den stad som Margot flytt ifrån. Den stad där hon träffade sin älskade Karin. Nattklubbsdrottningen Karin. Naturkraften Karin. Blommor sätts i hennes händer, äran kröner hennes huvud med kransar. Karin dricker andras beundran och sveper sig i andras lakan, medan Margot väntar. Margot väntar för sista gången. Läs mer här!  


Porträttfoto: Filip Häggblom
Affischbild: Valentin Experience  

Affischfoto: Jonatan Fernström

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär