Musik som vågar dröja sig kvar i stämningar.

 

Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound. 2019 började med ett besök i studio och i november 2019 släppte bandet sitt sjätte album.

Det är en sextett där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett kollage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av elektronica, improvisation, noise och magiska melodier.

Klas-Henrik Hörngren - keys
Pontus Hedström - sax
Thomas Backman - sax, klarinett
Kristoffer Alehed - trombon
Jacob Öhrvall - bas, synthbas
Martin Öhman - trummor, elektronik

Rasmus Persson - utljud

Lyssning och mer info: Instagram  Facebook  Spotify  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. Läs mer här

Datum och tider
ons
07
okt
19:30
Foajén

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär