Dela/Skriv ut

Kliniken

 • Premiär 10 april 2014
  Spelades till 3 maj 
  på Vita Scenen

   

  Nypremiär
  1 september 2014

  Spelades 1, 2, 18 sept,
  7, 9 och 16-31 okt 
  på Vita Scenen

   

  Speltid ca 2 tim, 15 min
  inkl paus
  Biljettpris 110-150 kr  

 • Ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs Stadsmission och Unga Folkteatern.

   

  Medverkande: Kent Kri, Kitty Molin, Matilda Jelse, Jonas Blom Bokne, Anna Johansson, Andreas Scheffel, Bosse Carlsson, Cecilia Hackzell, Edvin Löfgren, Inger Järpedal, Jens Petersen, Sonny Andreasson, Jane Schager.

   

  Regi: Kim Lantz (Folkteatern) och 
  Saga Björklund Jönsson (Unga Folkteatern)

  Verksamhetssamordnare: Amanda Larsson (Stadsmissionen) och
  Lars-Erik Östebo (Stadsmissionen)

   

  Foto: Maria Edlind

 • Kliniken

  av Lars Norén
  En pjäs om ett litet Sverige

  Maud kedjeröker i rökrummet - ordnar fimparna till ett skelett: ”Det blir som yttersta dagen, va! Jag undrar hur det blir på yttersta dagen, men vi är väl många då, det blir väl som köerna framför krogen på fredag, fast det blir ingen mogendans sen. Å han, han bara går och går. Jag undrar vad det är för fel på honom, undrar varför han är här. Jag brukar fråga dem varför de är här. Han verkar ju så normal ... eller hur? Fast det kan man ju inte lita på. Det är de normala som är de värsta.”

  Tolv människor ensamma och tillsammans i Kliniken, någonstans mellan liv och död.
  Fem myror är fler än fyra elefanter flimrar på tv:n i dagrummet. Alla sjunger: "Ett-två-tre-fyra-fem-sex-sju-åtta-NIO ... tio-elva ...! ELVA?" Alla utom...en. Var är Sofia?

  ............................................................................... 

  Göteborgs Stadsmission, Folkteatern och Unga Folkteatern utvecklar och utvidgar sitt samarbete kring att skapa ett mer mänskligare samhälle.

  Genom att framför allt skapa teaterföreställningar tillsammans, där ensemblen består av människor med olika livserfarenhet, vill samarbetet bidra till att låta nya grupper komma till tals. Även när man utgår från en på förhand skriven text färgar de medverkandes egna livserfarenheter av sig på framförandet på scenen. Genom våra produktioner skapar vi nya möten mellan människor. Möten som annars inte hade uppstått. Vår styrka ligger i vår mångfald. Istället för att skymma, förkasta och döma utifrån bakgrund och tidigare erfarenheter, tar vi vara på våra olikheter i vårt gemensamma arbete. Oberoende av tidigare erfarenheter ska man kunna ingå i verksamheten både på och runt scen. Vi arbetar för att fler människor får ta del och vara en del av teatern.

  Teatersamarbetet är unikt i Sverige och handlar om att engagera S:t Johanneskyrkans och Stadsmissionens gäster och volontärer tillsammans med medlemmar i Folkteaterns amatörteaterförening Unga Folkteatern. Andra viktiga grupper är deltagare i Stadsmissionens nya verksamheter för barn och unga på Drottninggatan. Syftet är bl a att utveckla den tillåtande mötesplats som S:t Johanneskyrkan är för många, men även att erbjuda kulturupplevelser, både för publik och för utövande.