Zukie Fioxu + Synneva Gjelland

Klubb Kom In är en stämningsfull vardagsoas och jazzklubb som har funnits sedan 2012 och drivs av musik- och jämställdhetsföreningen Impra. Denna kväll står två spännande artister på scenen:

Zukie Fioxu

Om Erykah Badu och Jamiroquais musik skulle fått ett barn så skulle det utan tvekan blivit Zukie Fioxu. Med rötterna i jazz och neosoul skapar artisten och mångkonstnären Zukie Fioxu svängig och själfull musik. Med sin påtagliga närvaro ger hon publiken en varm och kärleksfull upplevelse. Zukie skriver och producerar sin egna musik och uppträder med stilar som hiphop, soul, RnB, funk, country, jazz och visa. Zukie släppte i november 2017 sin första singel på Spotify och Tidal, en cover av norska hiphop-artisten Action the man.

Zukie är aktiv medlem inom nätverket EQ loves Music, ett nätverk för kvinnliga musikproducenter i Göteborg. 2018 kommer de hålla i festivalen Eq Loves Festival på Brewhouse.

Synneva Gjelland

Synneva Gjelland är en vissångerska från Voss i västra Norge med rötter i både jazz och folkmusiken. Med jordnära texter och melodier sjunger hon om både det stora, viktiga och det lilla, oväsentliga. Synneva framför en blandning av eget material och tolkningar av svenska och norska visor, med komp av gitarr och med en säregen, melodiös stämma.

För två år sedan gick Synneva vislinjen på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Hon har sedan dess varit engagerad inom Norges visscen, senast som jurymedlem för viskategorin i Spellemannsprisen; Norges motsvarighet till Grammisgalan.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär