Anna Henriksson + panelsamtal

Klubb Kom In är en stämningsfull vardagsoas och jazzklubb som har funnits sedan 2012 och drivs av musik- och jämställdhetsföreningen Impra. Denna kväll blir det både konsert och panelsamtal:

Anna Henriksson

Skogen möter city i Anna Henrikssons minibombastiska landsbygdspop som springer från Göteborg och de Västerbottniska snödrivorna. I Göteborg har Anna Henriksson spelat flitigt med band som Judiths, Lofot och Mira Aasma. Hon är nyss hemkommen från sin första soloturné i Frankrike och Storbritannien. Om låten ”Animals”:

"Idén till låten kom till mig på en av mina skogspromenader. Det var vår och fåglar kvittrade. Jag tänkte på alla coola grejer som djur kan göra. Bävrar bygger aseffektiva dammar och skräddare kan gå på vattnet. Nattfjärilar flyger in i lampor fastän de dör av det. En del av de sakerna gör vi människor också, och andra är helt omöjliga. Vissa av de här djuren jag har skrivit om skulle lika gärna kunna vara människor. Vi är ju djur. We are animals."

 

Panelsamtal: ”Equality in jazz business: What has changed and what is left to do?"

Ett samtal mellan medlemmar från föreningen Impra. I panelen: Elin Andersson, Johan Björklund, Anna Henriksson och Anna Lundqvist.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär