Fri entré
Ny konst vid toaletterna och på Folk

 

Under sommaren har Folks och Folkteaterns toalettutrymmen har fått sig en rejäl makeover. Konstnären Ekta har gett varje bås ett unikt utseende efter en gemensam färgpalett. Han kallar själv utsmyckningen ”ett genomarbetat slarv” och har inspirerats av lappteknik. Under hösten kommer konst av Ekta även att sitta uppe på väggarna i restaurangen Folk. Vid vernissagen spelar Anders Persson (Parlour) skivor i baren och det bjuds på snittar och alkoholfritt bubbel. Mycket begränsat antal platser!

Här berättar Ekta mer om utsmyckningen nere vid toaletterna:

”Jag gillar begränsningar och här var det mycket som styrde: material, hållbarhet, kakel. Jag försökte se varje rum som en egen komposition och har utnyttjat rummens specifika egenskaper. Jag och min assistent Unni Toivola har haft en dialog om hur man ur färgpaletten kunde variera och upprepa om vartannat. Färgerna får mig att tänka på någon slags fiktiv – inte superbehaglig – karneval?!

Genom att måla en grundkomposition i alla rum, gå iväg en stund och ta en öl, och sedan komma tillbaka igen, kunde jag lura mig själv och blir mer nonchalant inför fortsättningen när jag ville improvisera fram de spontana lagren ovanpå. Inspirationen, eller i alla fall mina associationer i efterhand, är kanske lappteknik och flaggor.

I ateljén har jag tidigare framförallt arbetat med oljepastell, här har jag istället använt lackfärg och vattenbaserad sprejfärg. Tidigare grejer jag gjort har nog skevat lite mer, medan jag här har tillåtit mig att det får bli rätt fint; man vill ju inte ha för stressiga eller klaustrofobiska rum till den här funktionen och miljön. Jag tycker vi kan kalla det här verket för en ”utsmyckning”.”

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär