Bokrelease

 

Mellan september och oktober 2021 pågick ett konstprojekt på Backaplan med namnet Psykiatrins monument. Projektet var en levande interaktiv walk-in skulptur som syftade till att vara ett forum för samtal om psykisk ohälsa och konstnärligt arbete, en plats för hela människan, det friska såväl som det sjuka och allt däremellan.

Målet med skulpturen var att kunna hålla seminarium, samtal, utställningar och spelningar både inne i skulpturen och på en offentlig plats i stadsrummet. Det hela finansierades av Konstnärsnämnden, Göteborg Stad och ABF.

Nu släpps boken Konstrepubliken Psykiatrins Monument som är en dokumentation av konstprojektet, detta firas med en bokrelease på Foajéscenen.

Kvällens bokrelease bjuder på filmvisning av själva konstprojektet och samtal mellan konstnärerna som var med och skapade projektet.

Medverkande konstnärer är Sian Hedberg,Stefan Karlsson, Inez Edström Thoresson; Sebastian Rudolph Jensen, Ronja Fridholm Engström, Bosse Melin, Sara Lännerström, Mikael Sonnsjö och Lovisa Lorén.

Läs mer: Hemsida  


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Den 1 december 2021 infördes krav på uppvisande av vaccinationsbevis för alla besökare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus för över 100 personer. Läs mer här

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär