Ett rum med fokus på samtiden

 

Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Du vet, rätt envis och naiv ibland, men också den som känner dig bäst och kan komma med de mest drabbande blown away-insikterna. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, dokumentärfilm, performance, teater och dans. Du är bjuden, och rummet är litet, så vi sitter alla på första parkett.

Här är ett rum med fokus på samtiden. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Gamla rävar blandas med progressiva konstnärer i början av sina karriärer, och du kan riktigt höra hur det knastrar när nya energier skapas. Idéer från staden, teatern och restaurangen tas om hand och här kan vi vara snabba och flexibla. Ibland tar vi med ölen in på scenen, och förvandlar scengolv till dansgolv.

Repertoaren på Lilla Scenen hösten 2018:


Klubb Kom In

29 augusti, 26 september, 7 november, 13 december 2018 Foajén
Göteborgs mest jämställda jazzklubb fortsätter att ha Folkteatern som sitt naturliga hem! En vardagsoas som sedan 2012 arbetat aktivt med att göra jazzscenen mer jämlik och intressant. Drivs av föreningen Impra.

Doc Lounge

4 september, 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 6 november, 13 november 2018 Lilla Scenen
Populära fusion-biografen är tillbaka på Folkteatern, nu på Lilla Scenen! Doc Lounge visar dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter och inbjudna gäster. Program presenteras inom kort.

Dylan Carlson

6 september 2018 Foajén
Konsert med en av dagens viktigaste förnyare av rocken: gitarristen och magikern Dylan Carlson.

Taha

Sverigepremiär 7 september 2018 Lilla Scenen
Den internationellt prisbelönade föreställningen Taha får Sverigepremiär när den gästar Folkteatern som en del av sin världsturné. Den palestinske dramatikern, regissören och skådespelaren Amer Hlehel har skrivit ett flertal rosade pjäser. Taha är baserad på historien om den hyllade palestinske poeten Taha Muhammad Ali.

Spoken Word

12 september, 17 oktober, 14 november, 12 december 2018 Lilla Scenen
Etablerade poeter och nyfikna debutanter blandas när Göteborg Poetry Slam återigen bjuder in till öppen scen och estradpoesiläsning med några världsnamn inom genren.

När du går på känsla är du alltid i tid

13 september 2018 Lilla Scenen
En musikalisk föreställning med Frida Selander.

iDEAL 20

15 september 2018 Lilla Scenen
iDEAL firar 20 år som skivbolag, konsertarrangör och energigivare. På scen: Keiji Haino (JPN) + John Duncan (US) + Nadine Byrne + Leif Elggren

Geiger septemberfestival

21-22 september 2018 Lilla Scenen
En internationell tvådagarsfestival för ny musik och ljudkonst. Ofta med en extrem skärpa i sällskap.

När vi träffade varann

Göteborgspremiär 2 oktober 2018 Lilla Scenen
Ett gästspel från Riksteatern av Joakim Rindå och Ninna Tersman. Ett varmt drama om nödvändigheten att inte lämna varandra ifred. Baserad på verkliga möten och berättelser.

Retrospektiv med Roxy Farhat

12 oktober 2018 Lilla Scenen
Film och samtal med Roxy Farhat.

Kroppsminnen/Body Memories

13 oktober 2018 Lilla Scenen
Ett performance av och med Roxy Farhat och Anusha Caroline Andersson. De minns situationer som satt fysiska såväl som psykiska spår. Kroppen minns det som sagts och det som gjorts. Kroppen förblir inte en stum bärare av minnen utan ges här möjlighet till uttryck.

Akkarai Sisters (IND) + Berger Knutsson Spering Schultz

17 oktober 2018 Foajén
Konsert med violinisterna och sångerskorna Subkhalakshmi och Sornalatha Akkarai som denna kväll möter trumslagaren Bengt Berger som under årtionden varit en bro mellan svensk och indisk musik.

Nattpassage

Göteborgspremiär 19 oktober 2018 Lilla Scenen
En föreställning av Astrid Menasanch Tobieson om misstänksamhet, rädsla och civilkurage. Kritikerrosad i både Sverige och Spanien, utvald till Amsterdam Fringe Festival och New York Fringe festival - nu kommer den till Folkteatern!

Mixed Minds

24 oktober 2018 Foajén
Konstnärssamtal i samarbete med Kultur i Väst.

Night Club Poetry med Arazo Arif

27 oktober 2018 Foajén

Anastasia Ax

9-10 november 2018 Lilla Scenen
Två eller flera performance av konstnären Anastasia Ax som oftast gör bläckstänkta aktioner där hon slår sönder gipsplattor och agerar i en svartvit värld. Skyddskläder kommer att finnas.

Xenophobia

Urpremiär 16 november 2018 Lilla Scenen
Xenophobia är en fristående uppföljning av föreställningen Suffering av Alkemisterna, som spelades på Atalante 2017. Här fortsätter Alkemisterna sin undersökning av polariseringen i samhället genom fysisk teater, rörlig bild och nyskriven text.

Circuit des Yeux

13 november 2018 Foajén
Haley Fohr är den enda ständiga medlemmen i Circuit des Yeux, och hennes mörka röst (som dessutom är fyroktavig) bär historier som behandlar kollisioner och kontakter i det personliga såväl som universella. Hennes band består oftast av personer från Chicagos sprakande musikvärld och musiken är monoton, stor och lyrisk.

Mokira

8 december 2018 Lilla Scenen
En sextimmars konsert av den elektroniske ambientmagikern Mokira aka Andreas Tilliander. Musik som har kopplingar till La Monte Youngs aktiviteter i New Yorks loftscen under 1960-talet men också lika gärna en chill out-zon på Ibiza under pågående rave.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär