Ett rum med fokus på samtiden

Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Du vet, rätt envis och naiv ibland, men också den som känner dig bäst och kan komma med de mest drabbande blown away-insikterna. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, works-in-progress, samtal, diskussioner, performance, teater och dans. Du är bjuden, och rummet är litet, så vi sitter alla på första parkett.

Här är ett rum med fokus på samtiden. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Gamla rävar blandas med progressiva konstnärer i början av sina karriärer, och du kan riktigt höra hur det knastrar när nya energier skapas. Idéer från staden, teatern och restaurangen tas om hand och här kan vi vara snabba och flexibla. Ibland tar vi med ölen in på scenen, och förvandlar scengolv till dansgolv.

Hösten 2017 kommer bland annat:

Den hyllade VR-föreställningen Det levda baklänges från Osynliga Teatern och kollageföreställningen Olydnad från Troja Scenkonst/Riksteatern. Vi arrangerar Extravagans, en performance- och experimentell musikfestival, med bl a Anne Gillis (F), Gabi Losoncy (US), Daniel Löwenbrück (D), Jim O’Rourke (US) och Allon Kaye (UK). Det anordnas också seminarier med tankesmedjan Arena Idé, dokumentärfilmsklubben Doc Lounge, kulturmingel med Mixed Minds och estradpoesi med Poetry Slam. Flera konserter planeras, bl a kommer den amerikanska gitarrimprovisatören Bill Orcutt. Dessutom kommer Stay Out West och barnkulturkonferensen PRIO 0-18 att husera här. Välkommen in!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär