Ett rum med fokus på samtiden

 

Lilla Scenen är som Stora Scenens bråkiga syrra. Du vet, rätt envis och naiv ibland, men också den som känner dig bäst och kan komma med de mest drabbande blown away-insikterna. Syrran bjuder nu in till fest. Här trängs monologer, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, samtal, diskussioner, dokumentärfilm, performance, teater och dans. Du är bjuden, och rummet är litet, så vi sitter alla på första parkett.

Här är ett rum med fokus på samtiden. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Gamla rävar blandas med progressiva konstnärer i början av sina karriärer, och du kan riktigt höra hur det knastrar när nya energier skapas. Idéer från staden, teatern och restaurangen tas om hand och här kan vi vara snabba och flexibla. Ibland tar vi med ölen in på scenen, och förvandlar scengolv till dansgolv.

Repertoaren på Lilla Scenen hösten 2018:


Klubb Kom In

29 augusti, 7 november, 13 december 2018 Foajén
Göteborgs mest jämställda jazzklubb fortsätter att ha Folkteatern som sitt naturliga hem! En vardagsoas som sedan 2012 arbetat aktivt med att göra jazzscenen mer jämlik och intressant. Drivs av föreningen Impra.

Bokrelease: Lina Ekdahl

30 augusti 2018 Foajén
Nya diktsamlingen Fyrahundrafyrtio år släpps och dessutom spelning med Anna Ahnlund. 

Doc Lounge

4 september, 9 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 6 november, 13 november 2018 Lilla Scenen
Populära fusion-biografen är tillbaka på Folkteatern, nu på Lilla Scenen! Doc Lounge visar dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter och inbjudna gäster.

Dylan Carlson

6 september 2018 Foajén
Konsert med en av dagens viktigaste förnyare av rocken: gitarristen och magikern Dylan Carlson + support Kali Malone.

Taha

7-8 september 2018 Lilla Scenen
Den internationellt prisbelönade föreställningen Taha får Sverigepremiär när den gästar Folkteatern som en del av sin världsturné. Den palestinske dramatikern, regissören och skådespelaren Amer Hlehel har skrivit ett flertal rosade pjäser. Taha är baserad på historien om den hyllade palestinske poeten Taha Muhammad Ali.

Spoken Word

12 september, 17 oktober, 14 november, 12 december 2018 Lilla Scenen
Etablerade poeter och nyfikna debutanter blandas när Göteborg Poetry Slam återigen bjuder in till öppen scen och estradpoesiläsning med några världsnamn inom genren.

När du går på känsla är du alltid i tid

13 september 2018 Lilla Scenen
En musikalisk föreställning med Frida Selander.

iDEAL 20

15 september 2018 Lilla Scenen
iDEAL firar 20 år som skivbolag, konsertarrangör och energigivare. På scen: Keiji Haino (JPN) + John Duncan (US) + Nadine Byrne + Leif Elggren.

Geiger septemberfestival

21-22 september 2018 Lilla Scenen
En internationell tvådagarsfestival för ny musik och ljudkonst. På scen: Pärlor För Svin, Sören Hermansson, Rei Nakamura, Johan Zetterquist.

Berätta mera

25 september, 30 oktober, 27 november 2018 Foajén
Internationella kulturföreningen "Att åldras tillsammans" arrangerar under hösten tre träffar där levande möten och berättelser förvandlar främlingar till vänner.

Bokrelease: Lyra Koli

26 september 2018 Foajén
Göteborgsrelease för Lyra Kolis framtidsdystopi "Allting växer" (Modernista). Läsningar ur boken av Lyra med support av Jeny Rengman, Sofia Eriksson, Nikita Rissanen, Channa Riedel och Christina Kall.

När vi träffade varann

2-3 oktober 2018 Lilla Scenen
Ett gästspel från Riksteatern av Joakim Rindå och Ninna Tersman. Ett varmt drama om nödvändigheten att inte lämna varandra ifred. Baserad på verkliga möten och berättelser.

Ord&Bild nummerrelease

9 oktober 2018 Foajén
Välkommen att fira kulturtidskriften Ord&Bild nr 4 2018 med tema "Kontrollerad extas". Kvällen avslutas med ABBA-dj-maraton i baren på Folk.

Retrospektiv med Roxy Farhat

12 oktober 2018 Lilla Scenen
Film och samtal med Roxy Farhat.

Kroppsminnen/Body Memories

13 oktober 2018 Lilla Scenen
Ett performance av och med Roxy Farhat och Anusha Caroline Andersson. De minns situationer som satt fysiska såväl som psykiska spår. Kroppen minns det som sagts och det som gjorts. Kroppen förblir inte en stum bärare av minnen utan ges här möjlighet till uttryck.

Akkarai Sisters (IND) + Berger Knutsson Spering Schultz

17 oktober 2018 Foajén
Konsert med violinisterna och sångerskorna Subkhalakshmi och Sornalatha Akkarai som denna kväll möter trumslagaren Bengt Berger som under årtionden varit en bro mellan svensk och indisk musik.

Nattpassage

19-20 oktober 2018 Lilla Scenen
En föreställning av Astrid Menasanch Tobieson om misstänksamhet, rädsla och civilkurage. Kritikerrosad i både Sverige och Spanien, utvald till Amsterdam Fringe Festival och New York Fringe festival - nu kommer den till Folkteatern!

Mixed Minds

24 oktober 2018 Foajén
Mingel och konstnärssnack: Andrea Östlund och Eric Magassa. I samarbete med Kultur i Väst och Art Inside Out.

Night Club Poetry

27 oktober 2018 Foajén
Poesin intar nattklubben! Med Arazo Arif, Nino Mick, Segal Mohamed och Felicia Mulinari.

Release: ”Den yttersta dagen” + Pär Thörn

31 oktober 2018 Foajén
Release av fanzinet ”Den yttersta dagen” med framträdande av författaren och elektronmusikern Pär Thörn.

Circuit des Yeux

13 november 2018 Foajén
Haley Fohr är den enda ständiga medlemmen i Circuit des Yeux, och hennes mörka röst (som dessutom är fyroktavig) bär historier som behandlar kollisioner och kontakter i det personliga såväl som universella. Hennes band består oftast av personer från Chicagos sprakande musikvärld och musiken är monoton, stor och lyrisk.

Xenophobia

16-17 november 2018 Lilla Scenen
Xenophobia är en fristående uppföljning av föreställningen Suffering av Alkemisterna, som spelades på Atalante 2017. Här fortsätter Alkemisterna sin undersökning av polariseringen i samhället genom fysisk teater, rörlig bild och nyskriven text.

Det Nya Riket

23-24 november 2018 Lilla Scenen
En dokumentär dockteaterföreställning för vuxna om en svårgreppbar samtid. Av Tove Olsson, regi Erik Holmström. Ett konstnärligt samarbete mellan Malmö Dockteater, Lumor och Folkteatern Gävleborg. 

Mokira

8 december 2018 Lilla Scenen
En sextimmars konsert av den elektroniske ambientmagikern Mokira aka Andreas Tilliander. Musik som har kopplingar till La Monte Youngs aktiviteter i New Yorks loftscen under 1960-talet men också lika gärna en chill out-zon på Ibiza under pågående rave.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär