Hoppa till huvudinnehåll

Lina Ekdahl + Jenny Wilson & Sara Wilson

Novembersalong med text och musik

Poeten Lina Ekdahl bjuder in till en novembersalong i texten och musikens tecken. Med sig har hon den välkände musikern och kompositören Jenny Wilson som i kväll tillsammans med Sara Wilson spelar nya svängiga versioner från en lång och orädd diskografi. Lina Ekdahl kommer i huvudsak att läsa från sin senaste diktsamling Du är inte full du är fylld.

Lina Ekdahl debuterade 1994 och har sedan dess givit ut ett tiotal diktsamlingar, och bland annat gjort en dikt för 133 brunnslock i Göteborg. Hon skriver också dramatik och arbetar med scenkonst. Ekdahls poesi är mångbottnad, med både humor och allvar tar hon sig an sin omvärld. Hon är utan tvivel en av våra viktigaste poeter i landet idag.

Jenny Wilson är en av landets mest uppskattade och visionära popmusiker. Hon startade 1997 bandet First Floor Power och arbetat solo sedan 2005. Hon har samarbetat med en rad andra musiker; som Robyn, The Knife och El Perro del Mar. Jenny Wilsons musik är ofta elektronisk men alltid med en djup, soul-liknande energi. På senare år har hennes musik varit konceptuellt laddad med djupt personliga händelser.

Sara Wilson har också hon en bakgrund i bandet First Floor Power. Hon gick senare vidare för att bilda Sir Eric Beyond & The Avant Garde och som medlem i kultiga Kitchen and the Plastic Spoons och sedan 2011 leder hon bandet Woodlands. Hon har sedan 2005 spelat live med Jenny Wilson.

Novembersalong med text och musik

16 november 2022

Lilla Scenen

kl 19.00 och 21.00

Biljettpris 150 kr

Datum och tider

nov. 16 ons

19:00

Lina Ekdahl , Jenny Wilson

Lina Ekdahl + Jenny Wilson & Sara Wilson

Lilla Scenen

nov. 16 ons

21:00

Lina Ekdahl , Jenny Wilson

Lina Ekdahl + Jenny Wilson & Sara Wilson

Lilla Scenen

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Here’s to us

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls hösten av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.