Jazzkonsert

 

Jazzkväll med sångerskan som går över gränser och skapar viktig, kreativ musik tillsammans med ett band bestående av idel tunga namn från den svenska jazzscenen.

När Lina Nyberg var 18 år gammal började hon, driven av ett starkt intresse för jazzen, att sjunga tillsammans med eteblerade namn som Bernt Rosengren, Fredrik Norén Band och Nisse Sandström. Ett par år senare satte hon ihop en kvintett som bestod av Esbjörn Svensson, Per ”Texas” Johansson, Dan Berglund och Mikel Ulfsberg.Med denna stadiga grund, tillsammans med en utbildning på Musikhögskolan i Stockholm så släppte hon sin debut 1993, en fin duoplatta tillsammans med den tidigare nämnde och nu sedan några år bortgångne pianisten Esbjörn Svensson.

Sedan har Lina Nyberg byggt en karriär på väl avvägda samarbeten och en katalog av egen, grym jazz! Det är jazz som kommer inifrån och som ofta befinner sig i utkanterna av den, på väg att bli något annat. Det finns en frihet och lekfullhet i hennes musik, men utan att förlora allvar och äkthet. Tonen är europeisk och nutida, med några kopplingar till sjuttiotalets kreativa sound, men Lina Nybergs musik är här och nu.

Cecilia Persson - Piano 
Josef Kallerdahl
 - Bas
David Stackenäs
 - Gitarr
Peter Danemo 
- Trummor
Lina Nyberg - Sång


 Lyssna på Lina Nyberg Band här  


Foto Miki Anagrius  Collage Matilda Ruta

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär