Med förlaget Kaunitz-Olsson

 

Tillsammans med förlaget Kaunitz-Olsson bjuder Folkteatern in till litterär salong med konsert i Foajén lördagen den 25 september 2021. Välkommen till en kväll av intressanta författarsamtal, pianomusik signerad Matti Ollikainen och böcker till förmånliga priser.

Kvällen kommer vara uppdelad i tre sessioner där olika författare samtalar om sina senaste böcker och ämnen som dessa berör. På författarscenen kan du se Marianne Lindberg De Geer, Maria Frensborg, Johanna Frändén, Carl Johan De Geer, Ola Larsmo, Klas Åmark, Joakim Pirinen, Tomas Bacoccoli och Pär Thörn som samtliga är aktuella med nya titlar. I samband med varje samtal kommer dessutom Matti Ollikainen, från Franska Trion, att sitta och spela vid pianot.

I anslutning till författarsamtalen kan du köpa de aktuella böckerna till förmånliga priser vid bokbordet. Bokbordet är öppet från 15.00-21.00 i baren, där det är fri entré. Här kommer även författarna finnas på plats för att signera sina böcker.

Varje samtal gästas av olika författare, så se till att boka plats till just din favorit. (Du väljer samtal när du bokar din biljett.)


Samtal 1: 16.00-17.30 
Medverkande: Marianne Lindberg De Geer, Maria Frensborg, Johanna Frändén, Carl Johan De Geer, Ola Larsmo, Klas Åmark och Matti Ollikainen vid pianot.

Samtal 2: 18.00-19.30 
Medverkande: Ola Larsmo, Klas Åmark, Joakim Pirinen, Maria Frensborg, Tomas Bacoccoli, Pär Thörn och Matti Ollikainen vid pianot.

Samtal 3: 20.00-21.30 
Medverkande: Tomas Bacoccoli, Marianne Lindberg De Geer, Johanna Frändén, Carl Johan De Geer, Joakim Pirinen, Pär Thörn och Matti Ollikainen vid pianot.


Tomas Bacoccoli
Tomas Bacoccoli bor sedan 2014 med sin hustru Elin och deras tre barn i Corciano, Umbrien där de driver en oliv- och hästgård. Thomas släppte nyligen sin debutroman: En bastu i Umbrien som är berättelsen om hur man bryter upp från vardagslunken på Lidingö till en förfallen vingård utanför Perugia. Hur man hoppar av mitt i karriären för att vårda, trösta och byta blöjor på en pappa som aldrig någonsin tröstade, vårdade eller bytte en blöja.  

Carl Johan De Geer
Carl Johan De Geer har skrivit över tjugo böcker och är förutom författare även verksam som scenograf, konstnär, fotograf och designer. Carl Johan är tillsammans med Johanna Frändén aktuell med boken Att segra är banalt. Där brevväxlar han med Johanna om fotboll, feminism och franska svordomar. 

Marianne Lindberg De Geer
Marianne Lindberg De Geer , konstnär och författare, är just nu aktuell med Sig själv närmast. Boken handlar om Mona som är ensamstående mamma i Göteborg i början på 1980-talet. En roman om ensamhet, ­beroende, makt och att ta kontroll över sitt eget liv. Och om den stora kärleken.

Maria Frensborg
Maria Frensborg är författare verksam i Uppsala. Hon är just nu aktuell med boken Dag före röd dag. Där ställer hon frågan om hur man ska kunna göra rätt i vår genomkommersialiserade värld där vi människor är reducerad till konsumenter, snarare än individer. Vad spelar det för roll om man källsorterar om man ändå unnar sig en charterresa till Mallis?

Johanna Frändén
Johanna Frändén är sportjournalist och bor sedan 2012 i Paris. Hon tilldelades DN:s ­kritikerpris Lagercrantzen 2021. Johanna är just nu, tillsammans med Carl Johan De Geer, aktuell med boken Att segra är banalt. I boken brevväxlar hon med Carl Johan De Geer om fotboll, feminism och franska svordomar. 

Ola Larsmo
Ola Larsmo är författare och litteratur­kritiker. Han debuterade på åttiotalet med Vind­makaren och har sedan dess publicerat flertalet romaner och essäer. I år är Ola aktuell med boken Tio lektioner i svensk historia, där går han igenom och nyanserar Sveriges förhållningssätt och agerande under andra världskriget.

Matti Ollikainen
Matti Ollikainen är musiker och låtskrivare i bland annat Franska trion och nu aktuell med boken Trasiga toner. I Trasiga toner reflekterar han över de omvälvande situationer som tillsammans bildar ett liv. Om sitt forna missbruk och förlusten av en nära vän och bandkollega, men här finns också plats för de fina stunderna från barndomen i norr som format honom som textförfattare och människa.

Joakim Pirinen
Joakim Pirinen debuterade 1983 med seriealbumet Välkommen till sandlådan och två år senare kom det första albumet med Socker-Conny. Pirinen har haft ett stort inflytande på utvecklingen av seriekonsten i Sverige från 1980-talet och framåt. Just nu är han aktuell med Hundratvå år av ensamhet som är hans tjugonde bok. 

Pär Thörn
Pär Thörn är författare och ljudkonstnär, verksam i Göteborg. Sedan debuten 2002 har han givit ut närmare tjugo böcker och blivit översatt till bland annat danska och franska. Pär Thörn är just nu aktuell med sin första prosabok sedan 2014, Era anklagelser är meningslösa. Boken är en studie i lagbrottet. 

Klas Åmark
Klas Åmark har givit ut bland annat Att bo granne med ondskan och Förövarna bestämmer villkoren. Han har bedrivit omfattande och tongivande forskning om Sveriges hållning och position under andra världskriget. I hans senaste bok, Främlingar på tåg, tar han upp och svarar på frågan: Kunde Sverige ha förhindrat Förintelsen? 


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär