Folkteatern 2021/2022

 

Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Vi möts i berättelser från olika platser, i fantastiska historier om sanning och lögn, moderskap och arbete, om uppror, ideal och makthunger, om anställningskontrakt och identitet, om Palme, Chile, tvåsamhet i VR och om patriarkatet. Vi möts i salongsmörker och i restaurangskrål. I konsten. Teater är en konstform som upplevs tillsammans och publiken är vårt livselixir. Snart, snart ses vi igen. Snart, snart får vi sitta nära.   

Först ut i vårt spelår återbesöker vi en kommun där gränser mellan sanning och lögn totalt suddats ut och där ingenting är som det först verkar. En dystopisk saga på rimmad vers, där allt som sägs är genomtänkt och ingen någonsin får bli ledsen eller kränkt. Eller? 

Vi fortsätter mot vårt grannland i sydväst, i ett samarbete med Husets Teater i Köpenhamn. Här utforskar vi relationen mellan moderskapet och arbetet. Att föda, fostra och bygga bo och samtidigt ha kontroll, över alltihop. Och så karriären? Går det att skriva sig ur en förlossningsdepression? 

Längre ned i Europa och en tysk historia om två bröder och ett rövarband. Om upprorets energi, om ideal, makthunger, rivalitet och gemenskap. Ta ett glas - baren står mitt på scenen - och lockas in i sagan. Vi åker än mer västerut över Atlanten till en ikonisk Chaplinfilm om industrialismens framfart, som hos oss får helt ny tappning. Äntligen! Ett körverk av varumärken och anställningskontrakt, ett myller av drömmar, identitet och arbete och allt som omger det. Längre söderut och vi dyker vidare ned i socialdemokratin och Olof Palme och undersöker relationen mellan Chile och Sverige i ett unikt samarbete. Vad skulle Palme säga om Sverige idag? Dessutom en efterlängtad nypremiär för en hyllad föreställning med en av den amerikanska litteraturens mest provocerande texter, älskad och hatad, en ishacka i patriarkatets arsle, kom an bara! Och slutligen, välkommen hem till dig själv, där du kommer kunna uppleva Strindberg i en virtuell verklighet i ditt eget vardagsrum. Vårens exklusiva succé som spelades på hemlig lokal för endast fyra i publiken, återuppstår i ny kostym och levereras hem till publiken på begäran och skapar tillgänglighet på helt nya nivåer.

Utöver detta fylls vårt hus varje vecka med makalösa konserter, boksamtal, poesi och dokumentärfilm i världsklass. Värt att längta efter. 

Livet efter detta börjar nu. Välkommen tillbaka!

Läs mer i vårt pressmeddelande!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär