Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Samuelsson

Intim konsert i Foajén

Sångaren, multiinstrumentalisten och kompositören Lovisa Samuelsson kommer tillbaka till Folkteatern!

Senast vi fick höra Lovisa var i föreställningen K där hon framförde verk av bland annat Jaques Brel och alternerade mellan sång, piano, dragspel och cello. Den 20:e maj är hon tillbaka, med sitt eget band och med sin egen musik. Under kvällen kommer Lovisa bland annat framföra musik från sitt senaste album STAD / DIS (2020) som valdes ut till ett av det årets tio bästa album av Kulturredaktionen, Sveriges Radio P1.

Välkommen tillbaka till Folkteatern, Lovisa!
 


Lovisa Samuelsson är musiker, kompositör och artist utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, med utbytesstudier på Instituto Superior de Arte i Havanna, Kuba. Hon debuterade i fullängdsformat 2014 med den kritikerrosade skivan Main Magma Chamber och har sedan dess turnerat både i Sverige och utomlands. 2020 kom den efterlängtade uppföljaren STAD / DIS som fick stor uppmärksamhet. Lovisa har belönats med prestigefyllda Ted Gärdestadsstipendiet, ett flertal STIM-stipendium och ett flerårigt arbetsstipendium för att nämna några.

Lovisa är grundare till det feministiska skivbolaget PACAYA records som nu huserar över 20 band och drivs i kooperativ form. Hon är även med och driver kollektivet Blinda Tigern, en rep- och konsertlokal på Musikaliska i Stockholm.

De senaste åren har hon turnerat flitigt som sångare och multiinstrumentalist (cello, piano, gitarr, dragspel, bas, slagverk ...) med bl a Ane Brun, Jonathan Johansson, Loney Dear, Augustifamiljen, Tomas Andersson Wij, Mauro Scocco, Sarah Dawn Finer och Sissela Kyle.

På scen:
Lovisa Samuelsson - cello, gitarr, piano, sång
Per Norin - keys, sång
Felisia Westberg - bas, sång
Anna Lund - trummor, sång

Foto: Per Kristiansen

Konsert

20 maj 2023

Foajén

kl 21.00

Biljettpris 150 kr

 

Datum och tider

maj. 20 lör

21:00

LovisaS

Lovisa Samuelsson

Foajén
26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.