efter en roman av Gustave Flaubert
Frida Röhl regisserar ”Madame Bovary” hösten 2019


I höst fördjupar sig Frida Röhl i Madame Bovarys utsvävande liv. I en ny dramatisering av Gustave Flauberts både mästerliga, skandalomsusade och klassiska roman från 1856 får vi möta den uttråkade läkarhustrun Emma Bovary, som för att råda bot på sin tristess skaffar sig älskare och konsumerar lyxvaror långt bortom sina tillgångar.

Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl sätter i höst upp Madame Bovary, efter Gustave Flauberts roman med samma namn. För manus står dramaturgen och dramatikern Magnus Lindman.

Madame Bovary är en berättelse om en ung kvinna som söker lycka i föremål och romantik. En slags ”Lyxfällan”. Hon står inte ut med världen som den är. Vi vill prata om de mytologier kring lycka som florerar runt oss och den där märkliga idén om att framgång och lycka hänger samman, säger Frida Röhl som står bakom idé och regi.

Historien om Emma Bovarys liv kan naturligtvis inte sluta lyckligt och parallellerna till vår självcentrerade samtid är tydliga. Samtidigt tillför detaljrikedomen, karaktärerna och det finurliga språket ett stort mått humor.

- Flaubert lär ha sagt att boken inte skulle handla om någonting; på samma grunder är många legendariska tv-komedier skapade. Det säger något om typen av humor, fortsätter Frida Röhl, som senast var aktuell med publik- och kritikersuccén Dogville.

Datum och tider
lör
26
okt
18:00
Stora Scenen

I Madame Bovary medverkar ett tiotal skådespelare och en musiker på scenen.

Medverkande: Kim Lantz, Victoria Olmarker, Ulf Rönnerstrand, Sara Shirpey*, Jonas Sjöqvist, Helmon Solomon, Camila Bejarano Wahlgren**, Sara Wikström, Emma Österlöf med flera. (*praktikant från skådespelarutbildningen vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. **praktikant från Teaterhögskolan i Malmö)

Idé: Frida Röhl och Magnus Lindman
Manus: Magnus Lindman
Regi: Frida Röhl
Kompositör och musiker på scen: ”Californiaman” Joel Igor Hammad Magnusson
Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Carina Persson
Mask- och perukdesign: Susanne Åberg
Dramaturg: Magnus Lindman

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär