Publiksamtal med dramatiker Magnus Lindman och regissör Frida Röhl apropå "Madame Bovary"

 

När romanen Madame Bovary publicerades för första gången 1856 orsakade den stor skandal. Författaren Gustave Flaubert anklagades för oanständighet men frikändes under rättegången som hölls 1857. Efter rättegången blev boken ökänd och en bästsäljare.Hur kommer det sig att en bok från 1856 blir till en teaterföreställning på Folkteatern 2019? På vilket sätt berör den berättelsen vår samtid? Och hur går det till när en bok blir till teater?  

Dramatikern Magnus Lindman samtalar med regissör Frida Röhl om hur deras arbete med Madame Bovary sett ut. Föreställningen har premiär på Folkteatern 26 oktober 2019.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar. 

Samtalsledare: Monika Wade

Missa inte heller:
Efter samtalet, klockan 22, börjar en nattrepetitionen av Madame Bovary inne på Stora Scenen. Då flyttar dessutom baren in till scenen, så passa på att ta en öl eller ett glas vin när du ser vad vi jobbar med ett par veckor innan premiär. Gradängen (sittplatserna) är undanrullade och ersatta med ståbord och barstolar, så välkommen till en annorlunda teaterkväll! Läs mer här!

Läs mer om Madame Bovary

Madame Bovary

efter en roman av Gustave Flaubert

Lyssna på en influencer: bota tristessen, köp dig fri.
Emma drömde om ett liv rivet ur ett modemagasin, une vie d’influenceur; och brände allt hon hade på att bli en av alla de unika … på festerna där alla filtrerats i samma filter. Hon sökte efter lycka till salu och slukade allt i sin väg tills tingen slukade henne. Året var 1856: dumskallar styrde, media spred floskler, och Emma Bovary bestämde sig för att gå och köpa en allra sista sak. Premiär 26 oktober 2019 på Stora Scenen. Läs mer om föreställningen här!  


 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär