Releasekonsert: Breathing Techniques EP

 

Mariam Wallentin är en artist med stort hjärta. Lika eftertänksam som musikaliskt djärv. En Alice Coltrane för vår tid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Wallentin är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråkensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av noisemusikern Ben Frost. Hon har vunnit Manifestpris, Jazzkattenpris och nominerats ett flertal gånger till Grammis.

Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin 2012 Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Mariam The Believer har släppt två hyllade fullängdsalbum på sin egna etikett Repeat Until Death. Hon har en pågående serie med EPs vid namn ”Instant Creativity”. I september 2021 släpps den fjärde EPn i ordningen, med titeln ”Breathing Techniques”. Dessa två kvällar på Folkteatern bjuder på EP-release samt livepremiär för helt nytt material.

Lyssna och läs mer: Facebook Spotify

Foto: Martin Vallin


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär