Bokrelease och konsert

 

Missa inte denna helkväll med litteratur och musik på Folkteatern! Först är det release för boken”Osebol”, skriven av Marit Kapla. Sedan spelar Alice B som just släppt nya skivan Kanske.

Marit Kapla är journalist och bor i Göteborg, och hon har bland annat varit konstnärlig ledare för Göteborgs filmfestival. ”Osebol” är hennes första bok och släpps på spännande Teg Publishing.
Boken ”Osebol” är en slags litterär dokumentär där läsaren möter så gott som alla vuxna invånare i byn Osebol vid Klarälven i norra Värmland. De är intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen i byn. Tillsammans bildar berättelserna en mångfasetterad, personlig och levande gestaltning av svensk och global nutidshistoria, färgad av sorg, glädje, oro och humor.

Platsen är ett viktigt tema även för artisten Alice B, som skrivit oförglömliga låtar om Kullaviks hamn och Vasaparken. I mars 2019 släpps hennes album ”Kanske” (Luxury Records). Alice B debuterade 2011 och fick genast mycket uppmärksamhet.
Albumet är ett steg framåt i Alice utveckling som artist och låtskrivare, men man hör samtidigt väldigt tydligt att det är samma person och samma hjärta som på debutskivan 2011.


Kvällens program


Kl 18.00–19.00

Presentation av boken Osebol (Teg Publishing) och samtal mellan Marit Kapla och Ann Ighe, båda redaktörer för tidskriften Ord&Bild. Bokförsäljning med specialpris och signering.

Kl 19.30–20.00 
Spelning med Alice B.

Pressfoto (Marit Kapla): Trinidad Carillo

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär