Hoppa till huvudinnehåll

Michael Gira (US) + Kristof Hahn (DE)

Konsert i Hagakyrkan

Den 14 november anordnar Folkteatern en oförglömlig konsertkväll i Hagakyrkan. Med oss har vi undergroundlegendaren Michael Gira och dronemusikern Kristofer Hahn som tillsammans bjuder på en vacker och intim musikalisk upplevelse i en lågmäld och varm miljö.

Michael Gira är en av New Yorks sanna undergroundlegender. Han bildade det mytomspunna bandet Swans 1982. Bandet gjorde sig på kort tid kända för sina explosiva konserter som blandade monotona rytmer och extrema ljudnivåer med Giras självdestruktiva personlighet i spetsen. Swans kom att förändras under åren men var lika bekväma i sin industriella noiserock som i akustiska ballader och med en enorm musikalisk känslighet. Efter att bandets första fas avslutades efter 15 år startade Michael Gira Angels of Light, ett band där hans kärlek till det akustiska och stämningsfulla kom till sin fulla rätt. 2010 kom Swans återkomst i form av albumet My Father Will Guide Me Up A Rope In the Sky och sedan följde en rad album och turnéer över hela världen. Att uppleva Michael Gira solo är en intim, vacker och kraftfull musikalisk upplevelse. 

Kristof Hahn har varit med i Swans sedan 1989 och är kompositör och översättare baserad i Berlin. Förra året kom soloalbumet Six Pieces på kvalitetslabeln Room40. En ambient samling stycken som är klaustrofobiska, mörka och som skapades när Swans ännu en gång splittrades. Dronemusik av högsta klass och med ett starkt inre liv. Hahn har en lång historia i flera band, bland annat i legendariska Pere Ubu och rockabillydoftande The Legendary Golden Vampires.

 

 

Fotograf: Mark Benney

Konsert

14 november 2022 

Hagakyrkan

kl 19.00

Biljettpris 250 kr

Hålltider: 

kl 19.00 Dörrarna öppnar 

kl 19.30 Kristof Hahn

kl 20.30 Michael Gira

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.