Fri entré
Konstnärssnack: Andrea Östlund och Eric Magassa

Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare. Den här gången möter vi regissören och manusförfattaren Andrea Östlund och konstnären Eric Magassa.

I år firar Mixed Minds Bergman-året. Kreativitet kan betyda att pendla mellan ångest och lycka där modet att våga satsa spelar en central roll. Inte minst har vi hört om Ingmar Bergmans demoner som skapade kaos i hans privatliv och trassliga relationer, men demonerna bidrog också till en rad mästerverk. Många menar också att Bergmans filmer mer än något annat skapat och spridit bilden av en sorts svenskhet över världen.

Men hur är det med Andrea Östlund och Eric Magassa – hur ser deras processer ut? Vad driver dem framåt, vad hindrar dem, vad är deras änglar och demoner i skapandet? Och vad är deras relation till svenskt kulturarv och bilden av Sverige, deras relation till Bergman, har de en relation till Bergman?

Samtalsledare är Sanjin Pejkovic, filmvetare, forskare och filmkritiker.


Andrea Östlund är regissör och manusförfattare. Just nu aktuell med säsong två av tv-serien Vår tid är nu som har premiär den 1 oktober på SVT. Andrea Östlund har de sista tio åren regisserat dramaserier för SVT, bland annat 30 grader i februari. Hon har tävlat på filmfestivaler världen över med filmerna Scen 3: Daniel och Alex och Majken, efter en novell av John Ajvide Lindqvist. Majken vann publikpriset på Göteborg Film Festival 2008. Andrea Östlund har även skrivit barnpjäsen Katten från Rom för Masthuggsteatern. Mellan åren 2007-2009 arbetade hon som ansvarig konsulent för det så kallade Rookieprojektet, ett projekt som syftade till att hitta nya långfilmsröster och där hon kvoterade offentliga filmmedel för första gången. Andrea Östlund är även lektor vid Akademin Valand.

Eric Magassa är konstnär baserad i Göteborg. Just nu aktuell med ett residens i Detroit, The lost series. Han spenderade sin barndom med att flytta fram och tillbaka mellan Göteborg och Paris med sin svenska mamma och franska pappa, som har rötter i Senegal och Mali. Eric Magassa har studerat i London och New York. Att träda in i hans bildvärld är att påbörja en resa eller ett äventyr in i en värld dominerad av den öppenhet och nyfikenhet som bara en resa eller en förflyttning annars väcker. Föreställ dig känslan av att efter en lång resa sätta ner fötterna på ny mark, ta ett djupt andetag och dra ner luften i lungorna. Eric Magassas verk spänner över en mängd olika material och metoder från måleri, collage och tryck till filmiska sekvenser och performativa iscensättningar inför kamera. En mångårig verksamhet som DJ har skapat en intimt förknippad närhet mellan hans bildskapande och musik.


Kom och fika, diskutera, dras med i samtal, få inspiration och kanske nya kollegor! Tanken är att du ska känna dig extra peppad av kvällen oavsett om du idag jobbar med dans och scenkonst, film, musik, litteratur eller något helt annat.

Efterhäng och mingel på restaurangen Folk, där Allan Lidström spelar skivor.

Mixed Minds konstnärssnack arrangeras av Kultur i Väst i samarbete med Folkteatern och Art Inside Out, Region Hallands institution för konstnärliga residens. Tidigare har Mixed Minds arrangerat snack med Amanda Werne och Johannes Nyholm, Peter Apelgren och Frida Röhl samt Niki Tsappos och Fanni Metelius.

 

Foto: Andreas Wessberg, Eric Magassa

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär