Tankar kring natur och konst med Åsa Jungnelius och Malin Lindmark Vrijman

 

Varmt välkommen till Mixed Minds Konstnärssnack på Folkteatern. Den här gången bjuder vi på ett spännande samtal mellan konstnären Åsa Jungnelius och Malin Lindmark Vrijman, en av grundarna till Kultivator. Utgångspunkten är deras tankar kring natur och konst. 

Åsa Jungnelius är konstnär och lektor på Konstfack vid institutionen för keramik och glas. Hon arbetar bland annat som konstnärlig ledare för Residence-In-Nature, och har även jobbat med den konstnärliga gestaltningen av den nya tunnelbanestationen Hagastaden i Stockholm.

Malin Lindmark Vrijman är konstnär och en av grundarna till Kultivator, en experimentell plattform för konst och jordbruk på Öland. Kultivator förfogar över två bondgårdar som sedan 2005 utgjort en kreativ allmänning för alla intresserade av konst och ekologi. Den interdisciplinära verksamheten omfattar ett jordbruk, konstprojekt, sociala projekt, miljöaktioner samt ett internationellt residens- och utställningsprogram.


I år har Mixed Minds särskilt fokus på frågor som rör odling, aktioner och konstens potential i relation till ekologi och global utveckling. Vi är extra glada över att få krocka just Åsa och Malin i ett konstnärssnack, då vi är nyfikna på deras konstnärskap och verksamheter – men också på hur de tar avstamp i frågor kring ekologi, demokrati och naturen som plats. Vilka strömningar och tendenser ser de utifrån sina horisonter? Vilka frågor ser de som viktiga just nu? Som publik får vi också se glimtar från pågående och tidigare verk. Samtalet modereras av Cecilia Gelin, konstvetare, processledare på Art Inside Out.

Mixed Minds är en mötesplats och ett mingel för konstnärer, kreatörer och kulturarbetare. Kom och fika, diskutera, dras med i samtal, få inspiration och kanske träffa nya kollegor! Tanken är att du ska känna dig extra peppad av kvällen oavsett om du i dag jobbar med scenkonst, film, musik, litteratur, bild eller något helt annat.

 

Mixed Minds konstnärssnack arrangeras av Kultur i Väst i samarbete med Folkteatern och Art Inside Out, Region Hallands institution för konstnärliga residens.

Foto Åsa Jungnelius: Marta Thisner
Foto Malin Lindmark Vrijman: selfie

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär