Slumbering Sounds and Drowsy Drones


Sextimmarskonsert, meditation, avslappning eller koncentrerad lyssning med Andreas Tilliander i form av Mokira.

Slumbering Sounds and Drowsy Drones är ett unikt stycke elektronisk musik som delvis är komponerat på den legendariska Elektronmusikstudion i Stockholm, men som också öppnar upp för improvisation och för energier i rummet. Mokira gör djup ambient med influenser från såväl techno som dub. Stycket är skapat för att få lyssnaren att träda in i ett halvt medvetet, drömlikt tillstånd där gränser mellan det verkliga och undermedvetna suddas ut.

Slumbering Sounds and Drowsy Drones hade världspremiär på Inkonst i Malmö våren 2018.


Mokira aka Andreas Tilliander är som få andra en djupt integrerad del av den svenska elektroniska musikscenen – både i egenskap av mångårig och framgångsrik soloartist, verksam i vitt skilda genrer under flera olika namn, men också som folkbildande värd för radioprogrammet Elektroniskt i P2.

Under aliaset Mokira slog han kring millennieskiftet igenom internationellt, med skivan Cliphop på det idag närmast legendariska skivbolaget Raster-Noton. Här mejslade han ut ett helt eget elektroniskt sound baserat kring brus, uppklippta ljud, precisionsglapp och trasiga hiphoptakter som kom att bli genredefinierande och en hörnsten i den aktade etiketten Mille Plateauxs utgivning.

Det kommer finnas möjlighet att ligga ner hyfsat bekvämt inne i salongen. Dörrarna är öppna så du är välkommen att komma och gå som du vill. Restaurangen Folk har öppet ute i foajén.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär