av Robin Jonsson
Ett dansant verk som undersöker vad som är mänskligt, närvaro och autenticitet.

 

Människa möter robot. Dansaren Ludvig Daae är uppväxt i Nesbyen i Norge och humanoiden Alex har växt upp hos IDA på Linköpings Universitet. De leds av koreografen Robin Jonsson som låter dansarna jämställt ta lika plats.

Verket speglar den radikala förvandlingen av samhället, framförallt inom serviceyrken, industrin och vården, där robotar tar över människors jobb men även i stor utsträckning samarbetar med människor. I The most human ersätter en robot en mänsklig dansare samt samarbetar med en annan. Roboten är humanoid, intelligent och autonom och påverkar verkets process och färdiga resultat.

Verket bygger vidare på Robins tidigare projekt Simulations med flera, där virtuella kroppar från tv-spel simulerades på scen av mänskliga dansare, med målet att belysa det mänskliga. 

Samproducerad av Turnéslingan Tre Scener (MDT, Atalante och Dansstationen), Cullbergbaletten genom det Europeiska Nätverket Life Long Burning och Köttinspektionen. I samarbete med Institutionen för datavetenskap vid Linköpings universitet, SMart Produktionshus och Sveriges Radio Drama.

The most human TRAILER

Produktion

Koncept och koreografi: Robin Jonsson

Dansare: Ludvig Daae och Alex

Producent: Sara Bergsmark

Kostym: Tove Berglund

Kompositör: Siri Jennefelt (och Lou Reed)

Ljusdesign: Johan Sundén

Monolog: Malin Axelsson

Teknik: Björn Kuajara

Konstnärligt bollplank: Emma Kim Hagdahl

Robotutvecklare: Fredrik Löfgren

Foto: Chrisander Brun

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär