Jubileumskonsert på Stora Scenen

 

New Tide Orquesta fyller 25 år, och det firas hos Folkteatern på Stora Scenen. Under denna kväll förvandlas det som annars är scenografin till pjäsen Rövarna, till en musikscen utöver det vanliga. Detta är första gången en spelning genomförs integrerad i själva scenografin.

New Tide Orquesta spelar i den mustiga scenografin och mitt i allt ihop finns baren, som också är en del av scenografin, där du under konsertens gång kan beställa dryck och tilltugg. Sittplatserna består av såväl bekväma, murriga soffor som av ståplatser i baren – välj själv vad som passar dig bäst. Oavsett vad du väljer, så kommer detta bli en kväll utöver det vanliga, inramad av Rövarnas fantastiska dekor och där New Tide Orquesta ger allt och lite till.

I samband med 25-årsfirandet släpps en jubileumsskiva med både nytt och omarbetat gammalt material. Första singeln ute den 26 november. 

Kom och fira, detta blir den enda konserten med New Tide Orquesta i Göteborg i år!

Per Störby Jutbring - bandoneon, klaviatur
Livet Nord - violinquinton (femsträngad fiol)
Thomas Gustavsson - piano
Johanna Dahl - cello
Josef Kallerdahl - kontrabas
Ljuddesign: Johan Adling

Lyssning och mer info: Spotify Facebook

Läs mer i vårt pressmeddelande

Foto: Johannes Ferm Winkler


Scenografi: Charlotta Nylund


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

1996 startade Per Störby Jutbring New Tango Orquesta i Göteborg och sedan dess har bandet blivit lite av en institution på den svenska musikkartan. De har hunnit med att släppa åtta skivor, gjort musik till otaliga filmer, TV-serier samt dans- och teaterföreställningar. Bandet har dessutom spelat på konserthus i Kina, tangoklubbar i Buenos Aires, rockklubbar i Moskva och jazzfestivaler runt om i Europa. Ikväll är denna ständiga outsider på hemmaplan för att bjuda på en odyssé genom sina 25 år i den lidelsefulla minimalismens, strama nuevo tangons och stigfinnande musikens tjänst. Och just det, ett namnbyte har de hunnit med också. 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär