VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Vi erbjuder presentkort eller återköp. Läs mer här!


New Tide Orquesta kommer tillbaka till Göteborg, denna gång för två intima kvällar i Folkteaterns blackbox Lilla Scenen.

Hyllade New Tide Orquesta har sedan drygt två decennier stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien, USA och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.

Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat på oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runtom i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul.

NTO är prisbelönta och älskade av en enad kritikerkår som rosat såväl liveframträdanden som album. 2016 släppte gruppen två album: Live in Rio och Spirits: Nursery Rhymes. Live in Rio for med rasande fart upp på topplisteplats nummer 1 på Kristiker.se, med inte mindre än 5.0 i snittbetyg!

Lyssna och läs mer

Per Störby Jutbring - bandoneon
Livet Nord - violin
Josef Kallerdahl - kontrabas
Johanna Dahl - cello
Thomas Gustavsson - piano 

Fotograf: Umi Akiyoshi

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär