med Arazo Arif, Nino Mick, Segal Mohamed och Felicia Mulinari

 

Äntligen kommer succékonceptet till Göteborg: Poesin intar nattklubben!

Älskar du också poesi, men känns de vanliga litterära rummen för smala, lysrörsbelysningen för trist och avsaknaden av en inspirerande drinklista förödande? Missa då inte Night Club Poetry: Denna unika kväll presenteras några av Sveriges bästa unga poeter i den varma och stimmiga nattklubbsmiljön på Folk och i Folkteaterns foajé. Kombinera utekvällen med förstklassig, rörande, samtida poesi uppläst av morgondagens (och morgonnattens) litterära stjärnor. Mer poesi åt nattklubbsfolket, på Folk och på Folkteatern!


Initiativtagare och konferencier för kvällen är Arazo Arif, poet och författare. Nino Mick är poet, svensk mästare i poetry slam och debuterade i bokform 2018 med Tjugofemtusen kilometer nervtrådar. Segal Mohamed är en ung eldsjäl som investerar i sin gemenskap Angered för att förädla den med konst och poesi. Hon har bjudit hem politiker, startat poesiskola och skapat föreställningar som spelats på bl a Västsverige mot rasism och nominerats för årets ”Spot on” på Scenkonstgalan två år i rad. Just nu är Segal Mohamed aktuell med skrivarskolan Qalam tillsammans med Johannes Anyuru. Felicia Mulinari är poet och dramatiker och bokdebuterar 2019 med en diktsvit på Albert Bonniers Förlag.


Night Club Poetry arrangerades för första gången 2016 på sommarklubben Celezte i Stockholm. Högst upp i Gamla riksarkivet på Riddarholmen, i det mysiga Cinema Celezte, läste några av Sveriges starkaste unga lyriska röster sin poesi för en fullsatt salong av partysugna poesiälskare. Andra tillfället huserade Night Club Poetry i rökrutan på Under Bron. Ett rökigt rum i vintern, fullt av varma kroppar som trängdes med glasen i hand för att njuta av samtida litteratur.


Foto: Molly Bergström (Arazo Arif)

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär