Hoppa till huvudinnehåll

Nils Berg Cinemascope - Basilicata Dreaming + Thus Owls (CAN/SE)

Mitt emellan konsert och filmvisning.

Nils Berg Berg Cinemascope och Donovan von Martens presenterar:
Basilicata Dreaming

Den 7:e december spelar Nils Berg Cinemascope föreställningen Basilicata Dreaming för första gången i Göteborg. Föreställningen är en timmeslång ordlös dokumentär med levande musikspår, som skapades under 2020 och 2021 i Basilicata, det bergiga landskapet i Italiens hålfot. I filmen möter vi människor, djur och miljöer från fem nationalparker i Basilicata. Vi träffar fåraherdar, säckpipevirtuoser, kvinnor som tvättar i fontänen och en ensam kanotist på jakt efter en invasiv räka.

En föreställning med Nils Berg Cinemascope är mitt emellan konsert och filmvisning. Trion på scen skapar musik tillsammans med videor som projiceras bakom bandet. Musiken blandas ihop med ljudet från filmen, publiken lockas till upptäcktsfärd i gränslandet och världen krymper en aning. Sedan 2009 har gruppen släppt fyra skivor och gjort två musikfilmer, turnerat i Nordamerika och Europa, samarbetat med dansare och konstnärer i Japan och på Kuba. Nils Berg är känd som en av de mest inflytelserika rösterna inom nordisk jazz. Sedan debuten 2004 har han gett ut åtta skivor som bandledare, och gjort sig känd för breda samarbeten med så vitt skilda världar som Håkan Hellström, Cullbergbaletten, Forss och Mando Diao.

Basilicata dreaming är skapad av Nils Berg och filmaren och klipparen Donovan von Martens.

Nils Berg: träblås
Konrad Agnas: trummor
Josef Kallerdahl: bas


Thus Owls musik är en explosion av improvisation, poesi och visionär rock'n'roll som söker svar på vad det innebär att vara och höra till. Bandet är Erika och Simon Angells ständigt föränderliga och kreativa projekt. The Owls bildades i Stockholm men har idag Montreal som hemvist. Med sitt femte album fortsätter duon sin tradition av förnyelse, från sina tidiga indie skivor, 2015's synth-mättade Black Matter och 2018's The Mountain That We Live Upon med musik för fyra elgitarrister. Målet med nya skivan var inte att lyfta fram solister, eller att skapa glammiga blåsarrangemang, utan att uppfinna ett nytt, sensationellt och aggressivt musikaliskt språk. Ett språk som reflekterar Erika och Simon Angell's rötter i jazzen, improvisationen och drömmen om ett ständigt levande och sammanvävt musikaliskt uttryck.

Erika Angell: sång, keyboard
Simon Angell: gitarr, bas
Samuel Joly: trummor
Lisen Rylander Löve: saxofon

Konsert

7 december 2022

Lilla Scenen

kl 19.30

Biljettpris 150 kr

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

ordbild

Folkteatern 2021/2022

Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Välkommen tillbaka!