Hoppa till huvudinnehåll

This Is Not My Money

En kväll om värde.

2001 bjöds den nygrundade dragkinggruppen Subfrau in till dragking-festivalen GO DRAG i Berlin. Fulla av förväntan reste de iväg med en föreställning som mest fanns deras huvuden och med en titel de älskade: This Is Not My Body. De skulle dekonstruera kvinnokroppen, in på skinnet skulle den monteras ner, så mycket visste de. Repetitioner pågick kvällar och nätter i någons vardagsrum på Oranienburger Strasse, där ensamblen också sov och festade. Föreställningen togs emot med stående ovationer och världen var öppen för Subfrau.

Tiderna har förändrats. Världen, kropparna, perspektiven. Subfrau är nu etablerade och ändå är ingenting färdigt. Nu tänker de: This Is Not My Money. De ska dekonstruera pengar, in på skinnet ska de monteras ner, så mycket vet de.

Subfraus comeback bjuder in till ett vingligt och vansinnigt välgörenhetsevenemang. Med ett dåligt samvete över att de tilldelats privilegier på lösa grunder och med hjälp av dessa förstört jorden, bjuder de in till en plats där pengar och varor cirkulerar. Pengar och saker skänks bort till någon som behöver dem mer, eller kanske bara till den som betalar bäst? I stället för biljettintäkter ber Subfrau publiken att ta med en sak som hen äger och som hen kan tänka sig att sälja till dem. De saker publiken tar med skapar själva föreställningen.  Genom dessa saker diskuteras ägande, gåvor, välgörenhet, kapitalism och minnen – och vilka vi är utan de oändliga mängder av grejer vi omger oss med.

Observera att din biljett till föreställningen är ett föremål som du äger och värdesätter, men som du är villig att ge bort. Subfrau ber dig ta med detta föremål när du kommer till föreställningen.

Åldersrekommendationen är 18 år.


Är föreställningen slutsåld? Hör av dig till vår biljettkassa på 031-607575 eller biljett@folkteatern.se för att ställa dig på väntelista!

Då föreställningen endast har ett fåtal platser är det viktigt att du bokar av din biljett om du får förhinder.

 

Gästspel

30 november och 1 december 2022

Lilla Scenen

kl 18.30

Speltid ca 2 tim 15 min. Ingen paus

Biljettpris: Ett föremål som du äger och värdesätter. 

Är föreställningen slutsåld? Hör av dig till vår biljettkassa på 031-607575 eller biljett@folkteatern.se för att ställa dig på väntelista!

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

ordbild

Folkteatern 2021/2022

Allt som var självklart sattes på paus. Allt detta som ersatts med distans, skydd och restriktioner. All denna längtan. Efter ett år som inget annat startar vi om. Det finns ett liv efter detta. Och det börjar nu. Välkommen tillbaka!

Produktion

Processledare: Lisen Rosell och Eddie Mio Larson 
Koncept: Lisen Rosell och Subfrau
Visualist: Josefin Hinders 
Ljusassistent & turnétekniker: Alina Pajula
Ljud: Lida Hägglund
Makeup: Nina Vuori
Grafisk form & turnéchaufför: Johan Isaksson
Dokumentation & trailer: Marika Hill
Pressfoto: Anna Poleteli
Produktionsassistent: Alexander Holmlund
Övriga medlemmar i Subfrau som inte deltar i produktionen: Ida Løken Valkeapää, Marika Salomaa och Sofia Törnqvist

Medverkande: María Palsdottír, Lotten Roos, Joanna Wingren, Kristina Alstam och Sonja Ahlfors.

I samarbete med: 
Blaue Frau