av Kristian Hallberg
Ryktet hinner alltid ikapp dig.

 

Du köper nya kläder och filar bort dina attribut, men det spelar ingen roll. Du anstränger dig, anpassar dig, passar in. Men det spelar ingen roll, för ryktet hinner ikapp dig. Om du är en del av utanförskapet hinner ryktet alltid ikapp dig.

Det här är tredje och sista delen i Kristian Hallbergs trilogi om identitet och den ställer frågan: du har fått nycklarna och blivit insläppt, men får du göra vad du vill i det där rummet eller är du där på nåder så länge du fogar dig?

Först gör pjäsen en roadtrip i regionen och sen kommer den hem till Göteborg och Folkteatern. I första rummet får du lyssna på akt ett i hörlurar. I andra rummet får du höra slutet av historien samtidigt som en bioduk fylls av minnen från roadtripen. Du är välkommen på radioteater och filmkonst. Försök passa in.

Teater- och filmprojektet Och nu, vart far vi nu? ingår i en serie fristående pjäser som kom till genom oväntade möten när dramatikern Kristian Hallberg, på uppdrag av Folkteatern, följde Göteborgs stadsmuseums utställning ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen.


Spelas på turné i Västra Götalandsregionen i februari 2019:

Falköping - Falbygdens museum och Bio Cosmorama
3 februari kl 16 (urpremiär) och 6 februari kl 19

Grästorp - Konserthuset 13 februari kl 19  Introduktion samma kväll kl 18

Lilla Edet - Folkets Hus 19 februari kl 19  Introduktion 13 november kl 19

Under introduktionerna får du träffa personerna bakom projektet.

Mer info om biljettbokning kommer under hösten 2018. Fri entré.

Datum och tider
ons
27
feb
19:00
Lilla Scenen
tors
28
feb
19:00
Lilla Scenen
fre
01
mar
19:00
Lilla Scenen
tis
05
mar
19:00
Lilla Scenen
ons
06
mar
19:00
Lilla Scenen
tors
07
mar
19:00
Lilla Scenen
fre
08
mar
19:00
Lilla Scenen
lör
09
mar
19:00
Lilla Scenen

Folkteatern i samarbete med Ögat Film


Och nu, vart far vi nu? ingår i Roadtrip i regionenen serie fristående pjäser av Kristian Hallberg som länkar till varandra och som kommit till genom oväntade möten. Hösten 2014 gav Folkteatern dramatikern Kristian Hallberg  i uppdrag att följa Göteborgs stadsmuseums utställning ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen. Uppdraget skulle mynna ut i tre pjäser.

- Vi ville utforska den bredd av röster och livsvillkor som finns i regionen och göra teater av det som sker här och nu, säger Frida Röhl, konstnärlig ledare för Folkteatern. Genom utställningen ”Vi är romer” kunde vi få en ingång i de nätverk som finns upparbetade, men också vara med när dessa berättelser möter ny publik.

De tre pjäserna har urpremiär var för sig och gör sedan nedslag i Västra Götalandregionen. Först ut var Jag var här först som spelades våren 2016. Här skulle vi leva, tillsammans var nästa föreställning, som hade premiär 18 mars 2017. Läs mer om "Roadtrip i regionen" här!  

Vi på scenen

Lena B Nilsson
Skådespelare
Läs mer
Elisabeth Göransson
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Medverkande: Elisabeth Göransson, Lena B Nilsson, Ylva Olaison, Jonathan Silén

Av: Kristian Hallberg

Regi och konstnärligt team: Kristian Hallberg, Anton Källrot, Ylva Olaison, Jonathan Silén

 

Affischbild: Valentin&Byhr
Affischfotograf: Jonatan Fernström
Foto från filmning: Niklas Jonsson

Trailer: Ögat Film

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär