Hoppa till huvudinnehåll

Området - de övergivna

av Dennis Kelly

Premiär 18 januari 
2015 på Vita Scenen
Spelades till 2 februari

 

Speltid: ca 1 tim, 40 min
utan paus
Biljettpris: 120-160 kr 
Biljettinfo

 

Biskopsgården
- en plats för drömmar

I samband med Området - de övergivna uppträdde tre grupper, som vanligtvis huserar i Sjumilahallen, i Folkteaterns foajé. Läs mer

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

Pressklipp

”Det är nervigt, kusligt och plågsamt tät stämning. I slutändan handlar Området om att faran kanske inte alls, problemområde eller ej, finns ute på gatan. Istället finns den inom oss själva ...”

”Området är en enda lång feelbad som placerar den moraliska konflikten lika mycket inne i åskadern som hos skådespelarna på scen …”

” … scenrummet är lika tätt och klaustrofobiskt som intrigen.”

” Robert Söderbergs Liam är glättigt hetsig på ett sätt som låter oss ana att han inte är helt oskyldig. Kim Bredefeldts lugna och passiva Dennis blir hans tacksamma motpol och Nina Hakkarainen lyckas hela tiden väcka sympati för sin Ellen ... ”
GP 150121

”Området – de övergivna är en intensiv föreställning med en neurotisk rapphet. Skådespelarna ger all sin energi från första stund och nästan spottar ur sig texten.”

”Föreställningen har två riktigt starka kort där det ena är textens kraft. Den andra styrkan börjar redan i programbladet där skådespelarna presenteras och berättar om sina egna ingångar i teatern. Att få se människorna bakom skådespeleriet skänker en närhet till verket, de ger av sig själva från den stunden och hela vägen in i publiktacket.”

”En pjäs som denna växer av ett sådant sammanhang, där den på ett unikt vis har möjlighet att skildra något från ett inifrånperspektiv istället för det motsatta vilket ofta är teaterns sanning. Med Området – de övergivna lever Folkteatern upp till sitt namn.”
Göteborgs Fria Tidning 150121

 

"I en suveränt skriven dialog där det utsagda blandas med outsagda fördomar och förväntningar bildar snart hjärnspöken, känslor och argument en klaustrofobisk fästning …"
Borås Tidning 150119

Produktion

Ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs Stadsmission och 
Unga Folkteatern.

 

Medverkande:

Kim Bredefeldt
Nina Hakkarainen
Robert Söderberg 
Fjodor Johansson

 

Regi/Översättning:
Kim Lantz
Ljus-/Ljudkomposition:
Peter Weicht
Scenrum: Kim Lantz,
Jon Riksén, Peter Weicht
Kostym: Magdalena Nilsson
Sufflör/Regiassistent:
Titti Andersson
Regiassistent: Moa Myrén

 

Foto: Maria Edlind

Affischfoto: 
Saga Björklund Jönsson