Hoppa till huvudinnehåll

Öppna rep och nattrep

Smygtitta innan premiär!

Är du nyfiken på hur en repetition kan gå till? Kom och smygtitta på vad som händer på scenen innan premiär! Missa inte att få en exklusiv inblick i den konstnärliga processen och komma riktigt nära föreställningen. Du träffar regissör, skådespelare och andra som är involverade i produktionen. På nattrepet flyttar dessutom baren in till scenen, så passa på att ta något gott att dricka när du ser vad vi jobbar med ett par veckor innan premiär. Fri entré! 


Odysséen - Stora Scenen

av Roland Schimmelpfennig efter Homeros berättelse

En VW Polo kör uppför Ithakas bergsvägar. Vid ratten sitter en lärare och bredvid honom Penelope. Var är hennes man Odysseus? Kriget höll på i tio år och tog slut för lika länge sen. Tjugo år! Vad håller han på med? Berättelsen om Odysseus och hans irrfärder har fascinerat oss i alla tider. Vi har alla väntat på att någon ska komma hem, vi har väntat på att krig ska ta slut. Nu har äntligen Odysseus kommit fram till vår tid. Läs mer om Odysséen

Lördag 24 september kl 13-14 Öppet rep
Fredag 30 september kl 19-20 Öppet rep (I samband med Folkfest 2022.)
Fredag 14 oktober kl 22-23 Nattrep

.......................................................................

K - Lilla Scenen

efter en bok av Katarina Frostenson

K är en av Sveriges största poeter, med en given plats på en av de aderton stolarna. Upphöjd och hyllad. Sen kommer explosionen. Hennes man anklagas för grova brott, och mediadrevet rasar. De faller tillsammans. Hon faller. Hårt. K flyr från landet S och dess blodtörstiga folk. Hon skriver för att överleva. Hon skriver av kärlek. Hon skriver för att förstå handlingen i sitt eget liv. Läs mer om K

Fredag 30 september kl 21-22 Nattrep (I samband med Folkfest 2022.)

Öppna rep och nattrep: 

Odysséen - Stora Scenen
Lördag 24 september
kl 13-14 Öppet rep
Fredag 30 september
kl 19-20 Öppet rep
Fredag 14 oktober
kl 22-23 Nattrep

K - Lilla Scenen
Fredag 30 september
kl 21-22 nattrep

Fri entré
Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!