Crys Cole & Oren Ambarchi + Sarah Hennies + John Chantler
En festival för kreativ musik med en förkärlek för det experimentella och visionära

 

Edition är en festival i Stockholm och Tokyo för kreativ musik av olika slag och med en förkärlek för det experimentella och visionära och som cureras av australiensaren John Chantler. Denna kväll görs det en exklusiv version i Göteborg.

 

Crys Cole (Can) & Oren Ambarchi (Aus)
Amarchi och Cole gör en ny slags elektro-akustisk musik, som inte bara är abstrakt utan är som ett slags dagbok, en kärleksdikt, en dröm. Deras andra album Hotel Record utforskar deras personliga och kreativa förhållanden på ett djupt imponerande sätt. Det kan handla om något så banalt som ett kortspel, eller en resa någonstans exotiskt … Det är musik som handlar om närhet och avstånd med två av den elektroniska musikscenens absolut intressantaste namn!

Sarah Hennies (USA)
Hennies är kompositör och percussionist baserad i Ithaca, NY. Hennes verk använder en ofta ansträngande, uthållighetsbaserad form av att presenteras. Det handlar om en omstörtande utforskning av psychoacoustics, queeridentitet och performancekonst. 

John Chantler (Aus)
Chantler är baserad i Stockholm och arbetar med modulsynthar, elektronik och orglar för att utforska en rad olika former av komposition och improvisation. Han är bossen bakom Editon-festivalen och tidigare bokningschef på högkvalitativa experimentmusikklubben Café OTO i London.

Foto:

Alicia Brown (Cole & Ambarchi)
Micke Keysendal (Hennies)
Dawid Laskowski (Chantler)

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär