Teg firar 10 år med litterära salonger.

 

Teg Publishing firar tio år som katalysator, bokförlag, skivbolag och medieproduktionsbolag som producerar och publicerar böcker, musik, film och poddradio. Alltid hög klass och med en förkärlek till energierna från de norra delarna av landet. 

Premiärkvällens gäster:

Introduktion: Andrea Edwards läser ur "En uppstoppad hund" av Staffan Göthe.

Po Tidholm: Kartan - bilder av Sverige:
Sverige är under förändring. Många känner de långsamma rörelserna i sin vardag. Men klyftan mellan stad och land är också synlig i statistik och forskning. Var är det möjligt att leva, arbeta och studera i framtiden? Var hamnar statens satsningar och företagens investeringar? Hur skildrar medierna staden och landet och vad gör det med medborgarnas självkänsla? Ryms landsbygden i den nya berättelsen om Sverige?

Kartan är en saklig, rolig, pedagogisk och milt provocerande föreläsning. Utifrån Sverigekartan pratar journalisten Po Tidholm om ekonomi, geografi och de skilda förväntningar som finns på staden och landet. 

Po Tidholm säger själv om föreläsningen: 
– Kartan är ett derivat av vad jag har lärt mig om Sverige de senaste åren. En föreläsning om de skiftande förutsättningarnas land, där vissa platser vinner och andra bokstavligen försvinner. Sverige präglas idag av starka spänningar och demografiska utmaningar som det är viktigt att prata om. 

Läs mer om Teg Publishing 

Foto: Johan Bergmark

Po Tidholm är författare, journalist och föreläsare, samt gästprofessor vid Karlstads Universitet. Han har i många år frilansat för radio, fackpress och tv, skrivit i Dagens Nyheter sedan 1993, sommarpratat i P1 1998 och 2014 och gjort tv-serien Resten av Sverige för SVT1 2016. Böckerna Norrland har kommit i två upplagor 2012 och 2014 och Läget i landet 2017. 

Po Tidholm är journalist och en av landets idag mest lästa fackboksförfattare. Han har i två decennier följt urbaniseringen och lands- och glesbygdernas utveckling och skildrat processerna i böcker, tidningar, radio och tv. Inte minst har han rest runt i hela landet för att möta människor, diskutera och föreläsa.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär