Mattias Alkberg, Pernilla Berglund, David Vikgren och Siri Johansson
Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.

 

Teg Publishing firar tio år som katalysator, bokförlag, skivbolag och medieproduktionsbolag som producerar och publicerar böcker, musik, film och poddradio. Alltid hög klass och med en förkärlek till energierna från de norra delarna av landet.

Kvällens program och gäster:

Att föra fram röster som inte vanligen hörs, och med en poetisk skärpa, ligger Teg särskilt varmt om hjärtat. Denna kväll gästas av fyra poeter som gett ut sina böcker på Teg Publishing. Kvällen presenteras av översättaren och författaren Helena Fagertun, som också har arbetat som redaktör med många av Tegs böcker.  

Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare. Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling “Separerade ägg”. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige. Sammanlagt har han gett ut 8 böcker och 27 album.  

Pernilla Berglund är född 1982, bosatt i Umeå och den författare som gett ut flest böcker på Teg Publishing. Hon debuterade 2013 med diktsamlingen “Tilltar”, vilken nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hennes andra diktsamlingen “Fälla” kom 2015, fick även den mycket gott mottagande och en nominering till Svenska Dagbladets Litteraturpris. Hennes senaste bok “Rätten” kom 2019 och hyllades av en unison kritikerkör. Under flera år har Berglund också varit verksam som redaktör för tidskriften Provins.

Siri Johansson, född 1918, levde som hemmafru i ångermanländska bruksorten Husum. När hennes make dog 1990 började hon skriva dagbok, kanske som ett sätt att fylla tomrummet som uppstått. Hon skrev dagligen under sina 20 sista år i livet. Hennes anteckningar mellan 1992 och 2010 blev till boken “ensamheten värst”. De poetiska dagbokstexterna kombineras med akvareller av sonen Sven Teglund, född 1955, konstnär och bloggare, som bor på Porsön i Luleå. Kvällen till ära är det Sven som läser sin mor Siris texter.  

David Vikgren, som är född 1975 och uppvuxen i Övertorneå, har sedan debuten kommit att etablera sig som en av dem mer egensinniga och nyskapande poeterna av sin generation. Hans skrivande har tilldelats flera litterära priser, däribland Sverige Radios Lyrikpris och Norrlands Litteraturpris, och hans poesi har översatts till bl a arabiska, ryska och danska. Hans nionde bok “Materialvägensägen” gavs ut av Teg Publishing hösten 2019. 

 

Läs mer om Teg Publishing och Anders Teglund

Foto Anders Teglund: Pär Olofsson / Foto Mattias Alkberg: Pär Olofsson / Foto Pernilla Berglund: Elin Berge / Foto Siri Johansson: Sven Teglund / Foto David Vikgren: Lina Ikse 


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär