Teg Publishing firar 10 år med litterära salonger.

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Vi erbjuder presentkort eller återköp. Läs mer här!


Teg Publishing firar tio år som katalysator, bokförlag, skivbolag och medieproduktionsbolag som producerar och publicerar böcker, musik, film och poddradio. Alltid hög klass och med en förkärlek till energierna från de norra delarna av landet.

Kvällens program och gäster:

Final! Teg avslutar sin programserie med en helgjuten poesiafton. Att föra fram röster som inte vanligen hörs, och med en poetisk skärpa, ligger Teg särskilt varmt om hjärtat. Denna kväll gästas av fyra poeter som gett ut sina böcker på Teg Publishing. Kvällen presenteras av översättaren och författaren Helena Fagertun, som också har arbetat som redaktör med många av Tegs böcker. 

Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare. Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling “Separerade ägg”. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige. Sammanlagt har han gett ut 8 böcker och 27 album. 

Pernilla Berglund är född 1982, bosatt i Umeå och den författare som gett ut flest böcker på Teg Publishing. Hon debuterade 2013 med diktsamlingen “Tilltar”, vilken nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hennes andra diktsamlingen “Fälla” kom 2015, fick även den mycket gott mottagande och en nominering till Svenska Dagbladets Litteraturpris. Hennes senaste bok “Rätten” kom 2019 och hyllades av en unison kritikerkör. Under flera år har Berglund också varit verksam som redaktör för tidskriften Provins.

Siri Johansson, född 1918, levde som hemmafru i ångermanländska bruksorten Husum. När hennes make dog 1990 började hon skriva dagbok, kanske som ett sätt att fylla tomrummet som uppstått. Hon skrev dagligen under sina 20 sista år i livet. Hennes anteckningar mellan 1992 och 2010 blev till boken “ensamheten värst”. De poetiska dagbokstexterna kombineras med akvareller av sonen Sven Teglund, född 1955, konstnär och bloggare, som bor på Porsön i Luleå. Kvällen till ära är det Sven som läser sin mor Siris texter. 

David Vikgren, som är född 1975 och uppvuxen i Övertorneå, har sedan debuten kommit att etablera sig som en av dem mer egensinniga och nyskapande poeterna av sin generation. Hans skrivande har tilldelats flera litterära priser, däribland Sverige Radios Lyrikpris och Norrlands Litteraturpris, och hans poesi har översatts till bl a arabiska, ryska och danska. Hans nionde bok “Materialvägensägen” gavs ut av Teg Publishing hösten 2019.

Läs mer om Teg Publishing 

Foto Mattias Alkberg: Pär Olofsson / Foto Pernilla Berglund: Elin Berge / Foto Siri Johansson: Sven Teglund / Foto David Vikgren: Lina Ikse

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär