Dansteater av Birgitta Egerbladh
Med texter av Kent Andersson och Bengt Bratt

Birgitta Egerbladh är en av landets häftigaste koreografer. Hon blandar allvar med humor och det här spelåret sätter hon upp en föreställning på Folkteatern. Vad den handlar om? Det vet vi inte riktigt. Inte ens Birgitta vet. Hon testar sig alltid fram. Hon samlar skådespelarna när det är dags och guidar dem in i Birgitta Egerbladh-style. Hennes utgångspunkt är alltid det mänskliga kroppsspråket och en rörelse föder en annan. Hon arbetar fram föreställningen som ett orkesterverk – ton för ton i nära samarbete med ensemblen. Under tiden lägger hon till texten. Den här gången är det Kent Andersson och Bengt Bratts dramatik och poesi som hon inspireras av. När premiärdagen kommer är hon klar.

 Vi är säkra på att det blir alldeles fantastiskt. Hur vi kan veta det? För att Birgittas process har stående ovationer som stående inslag. Titeln kan komma att ändras. Men om du köper biljett till Prat och människor lovar vi att du kommer in oavsett vad den heter.

Datum och tider
03
mar
18:00
Stora Scenen

Per Ganneviks stiftelse för kulturella ändamål har delat ut årets stipendier och i kategorin dans får Birgitta Egerbladh stipendiet med följande motivering:

"Hon är en ständig upptäcktsresande i de sceniska konstformerna. Hon registrerar och koreograferar livspusslets trivialaste rutiner och förhöjer dem till konst. Genom att bryta med teaterns och dansens konventioner och ingå i nya samarbeten, utanför dess traditionella territorier, gjuter hon ständigt nytt liv i scenkonsten."

Stipendier delades även ut till Marie-Louise Ekman, Eva Rydberg, Nina Stemme och Per Åhlin.

Vi på scenen

Evin Ahmad
Skådespelare
Läs mer
Ardalan Esmaili
Skådespelare
Läs mer
Elisabeth Göransson
Skådespelare
Läs mer
Benjamin Moliner
Skådespelare
Läs mer
Lena B Nilsson
Skådespelare
Läs mer
Kardo Razzazi
Skådespelare
Läs mer
Sara Wikström
Skådespelare
Läs mer

Produktion

Regi/Koreografi: Birgitta Egerbladh
Texter: Kent Andersson, Bengt Bratt
Dramaturg: Marie Persson Hedenius

Medverkande: Evin Ahmad, Ardalan Esmaili, Elisabeth Göransson, Benjamin MolinerLena Birgitta Nilsson, Kardo RazzaziSara Wikström

Affischfbild: Valentin&Byhr
Affischfotograf: Jonatan Fernström

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär