Edda Manga och Per Magnus Johansson i ett samtal apropå ”Misantroperna”

Varför vågar jag inte säga som det är? Och varför säger någon som det INTE är?! Min sanning är den enda rätta, är det bara jag som ser det?

Begrepp som positionering, faktaresistens och radikalisering är under uppsegling. Vad sker i en människa som tappat kontakt med de andras verklighet? Riskerar vi att skapa extremister, påhejare och oskyldiga offer om vårt samhälle försöker bygga trygghet och säkerhet genom att stänga ute det obehagliga?

Idéhistorikern Edda Manga och psykoanalytikern och idéhistorikern Per Magnus Johansson gräver i vår tids psyke, med anledning av föreställningen ”Misantroperna” som spelas på Folkteatern under våren. Edda Manga är idéhistoriker, för närvarande verksam som rasismforskare på Mångkulturellt centrum. Hon studerar på olika sätt de globala maktförhållandenas genealogi. Per Magnus Johansson är idéhistoriker, psykolog och psykoanalytiker, har utgivit en rad böcker och är redaktör för kulturtidskriften Arche.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalsledare: Monika Wade

Direkt efter samtalet, kl 19, börjar ”Misantroperna” inne på Stora Scenen. 
Här kan du läsa mer och köpa biljett.


Misantroperna 

Det farligaste som finns är att säga sanningen.Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet? Spelas våren 2020 på Stora Scenen. Manus och regi Jens Ohlin. Läs mer om Misantroperna

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär