– ett samtal om sociala koder och normer
Kristina Alstam och Frida Röhl i ett samtal apropå ”Rövarna”

 

I teorin är det sociala kontraktet något som bidrar till gemenskap och inkludering, men i praktiken leder det alltid till att några känner sig utanför. Det normativa samhället visar ingen hänsyn, följer du inte de sociala koderna – ja då får du inte vara med. Eller är det verkligen så enkelt? De sociala koderna är starka, osynliga, men väldigt medvetna. När du hamnar utanför koderna så vet du det på en sekund. Du känner det i energin, du känner det i blickarna.

Vad är det som gör att vissa släpps in i värmen, medan andra står kvar ute i kylan? Med anledning av pjäsen Rövarna diskuterar Kristina Alstam och Frida Röhl samhällskoder, normer och utanförskap.

Kristina Alstam är verksam som forskare och lektor vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Frida Röhl är Folkteaterns konstnärliga ledare. I höst regisserar hon Rövarna på Folkteatern.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalsledare: Monika Wade

Efter samtalet, kl 19, börjar ”Rövarna” inne på Stora Scenen. 
Här kan du läsa mer och köpa biljett.


Rövarna

Kliv in i dimman, upplev och delta i rövarnas gemenskap och omfamna den drömska och känslosamma stämning som denna gripande och prisade klassiker bjuder på. Läs mer om Rövarna


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär