Nina Haber, Anna Lundström och Sara Karlsdotter Huss i ett samtal apropå ”Mitt arbete”.

 

Du har ett helt nytt liv i din famn. Du har helt plötsligt hundraprocentigt ansvar för en människa. Du är del av något naturligt, eller något onaturligt. Du kommer klara detta, eller kommer du det? Vad som än händer så är en sak säker: från och med nu är du förälder.

Att bli förälder är för många en livsomvälvande upplevelse. Att helt plötsligt befinna sig i denna nya roll kan för många kännas främmande, till och med lite skrämmande.

Med anledning av föreställningen ”Mitt arbete” diskuterar skådespelarna Nina Haber och Anna Lundström tillsammans med barnmorskan Sara Karlsdotter Huss föräldraskap och mödravård. Nina Haber och Anna Lundström är båda skådespelare och är just nu aktuella i föreställningen ”Mitt arbete” på Folkteatern. Sara Karlsdotter Huss är barnmorska verksam på förlossningen på BB Södertälje. Sara är även skådespelerska och utbildad på Teaterhögskolan i Malmö men tog beslutet att omskola sig till barnmorska efter ett tiotal år i yrket.

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.


Mitt arbete av Olga Ravn

Från och med nu är det Annas arbete att vara mamma. Hon är en i raden av historiens kvinnor som tar det obetalda omsorgsarbetet. Det står så i alla informationsbroschyrer och det hör till hennes natur. Hon ska föda barn, fostra barn, bygga bo och plötsligt vara expert på livsstilen mamma. Men allt Anna kan känna är att hon belönats med baby blues. Läs mer här!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär