Kent Werne och Mattias Hagberg i ett samtal apropå ”Misantroperna”

 

Låg USA:s regering bakom 11 september? Är vacciner farliga? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Ljuger medierna för oss? Styrs världen av Illuminati? Många tror det. Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Och i politikens toppskikt. Hur uppstår och sprids teorierna? Vilka tror på dem och varför? Varför är de så vanliga just nu?

Mattias Hagberg samtalar med Kent Werne, aktuell med den uppmärksammade boken Allt är en konspiration – en resa genom underlandet (Ordfront förlag), apropå föreställningen “Misantroperna”.

Kent Werne är journalist och författare med en rad avslöjande artiklar och reportageböcker bakom sig. På Ordfront har han även utkommit med böckerna Du sköna nya hem: Om utförsäljningen av allmännyttan och Amerikansk höst: Reportage från ojämlikhetens land. Mattias Hagberg är kulturjournalist, kritiker och författare. Han medverkar regelbundet på Göteborgs-Postens kultursida och i Sveriges Radios program Obs. Hans senaste roman är Skallarna(Atlas), lika mycket en gotisk skräckroman som en lek med litteraturens möjligheter och omöjligheter.

Publiksamtalet arrangeras med anledning av föreställningen ”Misantroperna” som spelas på Folkteatern under början av hösten. Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar. 

Samtalsledare: Mattias Hagberg    Samtalsvärd: Monika Wade

Foto: Kent Werne: Jan-Åke Eriksson / Mattias Hagberg: Carina Gran


Misantroperna
Det farligaste som finns är att säga sanningen. Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet? Spelas hösten 2021 på Stora Scenen. Manus och regi Jens Ohlin. Läs mer om Misantroperna 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär