Åsa Wikforss och Mikael Löfgren i ett samtal apropå ”Misantroperna”

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda hela våren med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi undersöker alla tänkbara möjligheter för att kunna återuppta ”Misantroperna” och erbjuda publiken nya möjligheter längre fram. Läs mer här!


Jag känner, alltså delar jag! Om det slår an på mina känslor behöver jag inte kolla fakta så noga. Har vårt rationella samhälle skapat ett vakuum där vi nu okontrollerat kan ösa våra känslor och lägsta impulser? Varför är det så svårt att mötas kring en nyanserad sanning, utanför våra bubblor?

Vi dyker ner i kaninhålet och diskuterar dessa frågor tillsammans med filosofen Åsa Wikforss och skribenten Mikael Löfgren, med anledning av föreställningen ”Misantroperna” som spelas på Folkteatern under våren. Åsa Wikforss är professor i teoretisk filosofi, nyligen invald i Svenska Akademien och författare till boken Alternativa fakta: om kunskapen och dess fiender. Mikael Löfgren är kulturskribent och lärare vid Kulturverkstan i Göteborg. Han har tidigare bl a arbetat som teaterkritiker i Dagens Nyheter, universitetslärare i Göteborg och som dramaturg i Stockholm och Umeå. Mikael har publicerat böcker i en rad olika ämnen, bl a om diskussionen kring Bokmässan och Nya Tider (Ska man tala med nazister?).

Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Samtalsledare: Monika Wade

Missa inte heller ”Misantroperna” som spelas våren 2020. Läs mer och köp biljett här!


Misantroperna 

Det farligaste som finns är att säga sanningen.Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här flyger klyschorna genom luften. Varför säger ingen som det egentligen är? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det uppenbara hyckleriet? Spelas våren 2020 på Stora Scenen. Manus och regi Jens Ohlin. Läs mer om Misantroperna


Foto Åsa Wikforss: C Sturmark

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär