Hoppa till huvudinnehåll

Publiksamtal: “K” – en rasande parentes eller ett betydande verk?

Sven Anders Johansson, Åsa Linderborg och Victor Malm i ett samtal apropå ”K”

2019 gavs K av Katarina Frostenson ut och reaktionerna lät inte vänta på sig. ”En passionerad, rasande och ofta bläcksvart rolig bok, men också en stum och högmodig, denna K”, skrev Jenny Teleman i DN. ”Jag tror inte att jag någonsin har läst en författare, definitivt ingen så etablerad, hyllad och prisbelönt, så flagrant redovisa en brist på allmän anständighet.” skrev Jens Liljestrand i Expressen. Nu har det gått tre år sedan boken kom ut, och de efterföljande och är nu en del av Frostensons digra bibliografi.

Hur står sig dessa tre böcker jämfört med Katarina Frostensons tidigare alster? Och vilken plats har K i litteraturhistorien – är det en rasande parentes eller ett av Katarina Frostensons mer betydande verk? Den 23 september grottar vi ner oss i litteraturen och diskuterar dessa frågor tillsammans med Sven Anders Johansson, Åsa Linderborg och Victor Malm.

Sven Anders Johansson är litteraturkritiker, professor i litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet och nytillträdd litteraturredaktör på Aftonbladet. Åsa Linderborg är historiker, kulturskribent, journalist och författare. Som författare var hon senast aktuell med boken Året med 13 månader: en dagbok. Victor Malm är litteraturvetare och litteraturkritiker och tillträdde nyligen som kulturchef på Expressen.
 

Modererar publiksamtalet gör Sinziana Ravini.
 

Publiksamtalet arrangeras med anledning av föreställningen K som har urpremiär på Folkteatern i oktober. Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.


K
efter en bok av Katarina Frostenson

Skriver jag sjunker jag inte.

K är en av Sveriges största poeter, med en given plats på en av de aderton stolarna. Upphöjd och hyllad. Sen kommer explosionen. Hennes man anklagas för grova brott, och mediadrevet rasar. De faller tillsammans. Hon faller. Hårt. K flyr från landet S och dess blodtörstiga folk. Hon skriver för att överleva. Hon skriver av kärlek. Hon skriver för att förstå handlingen i sitt eget liv. Läs mer om föreställningen här

Publiksamtal

23 september 2022

Foajén

kl 18.00 – 19.30

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

folkteatern inessebalj

Ge bort lite dramatik

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se.
Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.