Kristina Alstam och Liv Helm i ett samtal lett av Ann Ighe apropå ”Mitt arbete”.

 

Föräldrarollen kan vara omvälvande för många, helt plötsligt kommer det in en ny person i våra liv. En person som vi har 100 procent ansvar över. Vad gör det med oss som personer? Och vad gör det med förhållandet? Hur förändras vi egentligen när två blir tre?

Tillsammans med filosofie doktorn i socialt arbete Kristina Alstam och regissören Liv Helm samtalar vi om föräldrarollen och vad den gör med oss som individer, samtalsledare är Ann Ighe.

Kristina Alstam är verksam som forskare och lektor vid Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Kristina har bland annat skrivit avhandlingen Parents, Power, Poverty där hon undersökt hur föräldraidealet manifesteras i olika svenska föräldraforum på nätet. Liv Helm är regissör och teaterchef på Husets Teater i Köpenhamn. I höst regisserar hon ”Mitt arbete” på Folkteatern.

Kvällens samtalsledare Ann Ighe är redaktör för tidskriften Ord&Bild samt lektor i ekonomisk historia. Hon undervisar bland annat om den svenska familjepolitikens historia.

Publiksamtalet arrangeras med anledning av föreställningen Mitt arbete som spelas på Folkteatern under hösten. Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken, så varmt välkommen med dina erfarenheter och funderingar.

Kvällens värd: Monika Wade

Fotograf: Miriam Abigail Thalmay Brandt (Liv Helm), Ola Kjelbye (Ann Ighe) och Jonas Fredriksson (Kristina Alstam)


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär