Våga utmana dig själv och dina vänner

Fyra onsdagar i höst bjuder våra quizmasters in till gammal hederlig frågesport. Med utgångspunkt i höstens föreställningar testas dina kunskaper i olika ämnen. Frågorna rör sig som vanligt oförskämt fritt mellan det tunga och det lätta, med eller utan teateranknytning. Våga utmana dig själv och dina vänner. Fina priser från biljettkassan utlovas. Kom själv eller ta med dig alla du känner! Fri entré - ingen anmälan

Baren ligger inte många meter bort, så möjlighet finns att krydda denna kunskapskväll med läskande godsaker från restaurangen Folk.

Quizmasters: Román och Wade.


Quiz: Vad hände egentligen? Året som gått - 5 december 
2018 va. Vad var det egentligen som hände i världen och på Folkteatern detta år? I säsongens sista quiz summeras såväl det världspolitiska läget som scener från vårt hörn på Järntorget. Frågorna kan exempelvis kretsa kring Folkteaterns repertoar, den obehagligt varma sommaren, populärkultur-kuriosa och riksdagsvalet. Under kvällen prövas dina kunskaper i både struntsaker och det seriöstaste seriösa. Flitig Folkteater-publik har såklart en fördel (som i livet generellt) men även teaterovant folk har en mycket god chans.

Quiz: Svartsjuka - 14 november 
Låt oss tillsammans sjunka riktigt djupt ner i den mörka känslan: svartsjuka! I höstens tredje quiz prövas dina kunskaper i såväl populärkulturens bittraste svartsjukescener som frågor associerade till kontrollbehov, misstankar och tvåsamhetens gissel. Äntligen ska du få nytta av din svartsjuka! (Gå inte så långt som Kung Leontes i Shakespeares svartsjukedrama En vintersaga bara).
 

Quiz: Teater - 10 oktober
Med utgångspunkt i våra föreställningar testas dina kunskaper i olika ämnen. Frågorna rör sig oförskämt fritt mellan det tunga och det lätta, med eller utan teateranknytning.

Quiz: Hämnd och förlåtelse - 12 september
Kaninkokerskor, syndernas förlåtelse och ett hästhuvud mellan din värsta fiendes lakan. I höstens första quiz prövas dina kunskaper i såväl populärkulturens starkaste hämndscener som psykologin bakom ett storsint ”Förlåt”. Frågorna rör sig som vanligt oförskämt fritt mellan det tunga och det lätta, med eller utan teateranknytning. Men att det finns ett tydligt hämnd/förlåtelse-tema i höstens storsatsning Dogville (av Lars von Trier), kan vi ju inte förneka. Så den Dogville-påläste kan ha en fördel när leken väl börjar ...

En vintersaga

av William Shakespeare
Om du kunde vrida tillbaka tiden, vad hade du gjort ogjort?
Det här är sagan om Kung Leontes som hade allt. Men som kastade bort allt när svartsjukan skurit honom rakt itu. Och det går ju inte att klyva tiden och vrida tillbaka klockan, eller hur? Eller? Köp biljett innan det är för sent. 
Premiär 1 december 2018 Stora Scenen  Läs mer 


Dogville

av Lars von Trier
Är du tillräckligt arrogant för att förlåta?
Det här är historien om den lilla byn Dogville. Du vet, den där filmen som ser ut som en teater och som nu äntligen får leva ut i sitt rätta element. Den som handlar om Grace och hennes nåd. Vi har svårt att förlåta dig om du inte köper biljett. 
Sverigepremiär 29 september 2018 Stora Scenen  Läs mer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär