Lyssna på 'Den enögda kaninen' av kriminologen Christoffer Carlsson

Lyssna tillsammans med regissör och skådespelare på dramat Den enögda kaninen av kriminologen Christoffer Carlsson. Med bland andra Amy Deasismont, Jonathan Silén, Lena B Nilsson, Kim Lantz och Magnus Roosmann.

Hemvändande David och hans gamla vänner blir insnärjda i en eskalerande härva av stölder, droger och våldsamma dödsfall. Den oskyldiga barndomen är långt borta när de återförenas under en sommar som alla inte kommer att överleva. 


Den enögda kaninen är en landsbygd-noir-historia om de som ger sig av och om de som blir kvar. En serie i fyra avsnitt efter en roman av Christoffer Carlsson, i dramatisering av Lotta Erikson och Helene Lindholm. Regi: Nicolas Kolovos.

Medverkande:
Jonathan Silén – David,
Amy Deasismont – Eva
Wilhelm Johansson – Lukas
Victoria Dyrstad – Alex
Magnus Roosmann – Valldeman
Per-Anders Ericson - Jack
Lena B Nilsson - Polisen Vanja Möller
Anna Persson – Ylva på Ylvas Café
Kim Lantz – gamle Emanuel
Tage Wirenhed – Kasper
Lasse Beischer – Davids pappa

Specialkomponerad musik, sångtext, sång ledmotiv: Fanny Risberg
Musiker: Fanny Risberg, Kalle Bäccman och Petter Eriksson
Ljud, ljudeffekter: Rolf Hilton, Henke Henriksson och Nima Shams
Dramaturg: Magnus Lindman
Producenter: Marie Wennersten, Marie Jansson


– Jag skrev ”Den enögda kaninen” för tio år sedan. Allt som var viktigt när jag skrev romanen finns i dramatiseringen. Jag slås av hur skoningslös dramaserien ”Den enögda kaninen” är mot lyssnaren, som placeras alldeles i hjärtat av det grövsta av brott och tvingas bevittna det. Det vardagliga i en återvändares småstadssommar övergår i en mardröm om våld, lögner och rök och lyssnaren är där hela tiden, upptryckt mot väggen. Det är ett iskallt grepp, säger Christoffer Carlsson.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär