av PotatoPotato Scenkonst

 

Där vetenskapen slutar börjar metafysiken, där mödravårdscentralen slutar börjar Rosemarys Babyshower.

Rosemarys Babyshower är en filosofisk föreställning om att bära och föda barn. Om att först vara två kroppar i en, att vara en och samma organism. Sen bli till ett värddjur. Fostret äter upp din energi, får dig att kräkas, att gråta. Den tar allt du har för att växa sig stark. Sedan, en tunna. En silltunna där sillen blir fetare och fetare tills tunnan nästan sprängs. Slutligen: det sugande mörkret, ett dyk genom dödssmärtans vågor. Eller ett åk på ditt livs joyride.

Rosemarys Babyshower handlar om att vara mötesplatsen för det förflutna och framtiden. Om att existera i ett mellanrum, en parentes. Om att vara jordens mittpunkt.

PotatoPotato Scenkonst har träffat fosterbärare och förlösta, yrkeskunniga, filosoferande och kroppsfascinerade människor för att samla bilder och drömmar kring upplevelsen att bära och föda barn.

Välkommen till en gastkramande längtan bort från det förklarande.

PotatoPotato Scenkonst är ett ständigt utmanande, experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm. Rosemarys Babyshower hade urpremiär i Malmö 2018. Läs mer här  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Datum och tider
ons
02
dec
19:30
Lilla Scenen
tors
03
dec
19:30
Lilla Scenen

Produktion

Idé, koncept, regi: Paulina Göth och Jenny M Jensen

På scen: Paulina Göth och Jenny M Jensen

Ljusdesign och scenografi: Kerstin Weimers

Röstverk: Zofia Åsenlöf

Maskdesign och konstruktion: Tiina Tiinouschka Nilsson och Simone Norberg

Produktion och dramaturgi: PotatoPotato Scenkonst

Fotograf: Alexandra Hall

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär