av PotatoPotato Scenkonst

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Vi erbjuder presentkort eller återköp. Läs mer här!


Där vetenskapen slutar börjar metafysiken, där mödravårdscentralen slutar börjar Rosemarys Babyshower.

Rosemarys Babyshower är en filosofisk föreställning om att bära och föda barn. Om att först vara två kroppar i en, att vara en och samma organism. Sen bli till ett värddjur. Fostret äter upp din energi, får dig att kräkas, att gråta. Den tar allt du har för att växa sig stark. Sedan, en tunna. En silltunna där sillen blir fetare och fetare tills tunnan nästan sprängs. Slutligen: det sugande mörkret, ett dyk genom dödssmärtans vågor. Eller ett åk på ditt livs joyride.

Rosemarys Babyshower handlar om att vara mötesplatsen för det förflutna och framtiden. Om att existera i ett mellanrum, en parentes. Om att vara jordens mittpunkt.

PotatoPotato Scenkonst har träffat fosterbärare och förlösta, yrkeskunniga, filosoferande och kroppsfascinerade människor för att samla bilder och drömmar kring upplevelsen att bära och föda barn.

Välkommen till en gastkramande längtan bort från det förklarande.


PotatoPotato Scenkonst är ett ständigt utmanande, experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm. Rosemarys Babyshower hade urpremiär i Malmö 2018. Läs mer här

Produktion

Idé, koncept, regi: Paulina Göth och Jenny M Jensen

På scen: Paulina Göth och Jenny M Jensen

Ljusdesign och scenografi: Kerstin Weimers

Röstverk: Zofia Åsenlöf

Maskdesign och konstruktion: Tiina Tiinouschka Nilsson och Simone Norberg

Produktion och dramaturgi: PotatoPotato Scenkonst

 

Fotograf: Alexandra Hall

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär